Meteoroloji'den yeni hafta için hava durumu raporu: Kavurucu sıcaklar geliyor!

Meteoroloji'den yeni hafta için hava durumu raporu: Kavurucu sıcaklar geliyor!
Türkiye genelinde yeni haftada sıcaklıklar, mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde yüksek sıcaklık uyarısı yaptı. Uzmanlar, sıcaklıkların mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde olacağını belirtti.

Bölgesel Yağış Uyarısı

Meteoroloji, bazı bölgeler için kısa süreli yağmur uyarısında bulundu. Hava Tahmin Uzmanı Fatih Budak, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzeyinde, Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan çevrelerinde yağışların etkili olacağını söyledi. Ancak bu bölgelerdeki yağışlar kısa süreli olacak ve sıcaklıklar genel anlamda yüksek seyredecek.

Ege ve Akdeniz'de Kavurucu Sıcaklar

Ege ve Akdeniz bölgelerinde sıcaklıklar, mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyredecek. Hafta boyunca bu bölgelerde kavurucu sıcakların etkili olması bekleniyor. Uzmanlar, özellikle bu bölgelerde yaşayan vatandaşların sıcak çarpmasına karşı dikkatli olmaları gerektiğini belirtiyor.

Ankara, İstanbul ve İzmir'de Hava Durumu

Üç büyük ilde hava durumu da oldukça sıcak olacak. İstanbul'da yağış beklenmiyor ve sıcaklıklar 33-34 derece civarında seyredecek, bu da mevsim normallerinin 4 ila 5 derece üzerinde. Ankara'da yarın yağış beklenmiyor ve sıcaklık 34 derece olacak, salı ve çarşamba günleri ise yerel olarak gök gürültülü sağanak bekleniyor. İzmir'de ise sıcaklıklar mevsim normallerinin 6-8 derece üzerinde olacak ve salı günü sıcaklık 42 dereceyi bulacak.

Yüksek Sıcaklık Uyarıları

Meteoroloji uzmanları, yüksek sıcaklıklar nedeniyle yaşlılar, çocuklar, hamileler ve kronik hastalığı olanların öğle saatlerinde dışarı çıkmaması gerektiğini vurguluyor. Yüksek sıcaklıkların yaşandığı bu günlerde bol su tüketilmesi, doğrudan güneş ışığından kaçınılması ve hafif giysiler giyilmesi öneriliyor.