Narin Güran davasında yeni bilirkişi raporu

Narin Güran davasında yeni bilirkişi raporu
Narin Güran cinayetiyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı ve bu, davanın seyrini ciddi şekilde etkileyebilir. Sanıklardan Nevzat Bahtiyar’ın savunması, adli bilişim raporu tarafından çürütüldü.

Uzmanlar, bu raporun hakikate uymadığını belirterek, olaya dair yeni bir bakış açısı sundular. Ailenin avukatları bu raporu istinaf mahkemesine sunarak, davanın yeniden değerlendirilebileceğini ve mevcut bilinenlerin geçerliliğini yitirebileceğini belirttiler.

narin-guran-davasinda-carpici-rapor-001.jpeg

Son zamanlarda medyada büyük yankı uyandıran Narin Güran cinayeti, adaletin yerini bulması adına önemli bir dönemece girmiş durumda.

narin-guran-davasinda-carpici-rapor-002.jpeg

Nevzat Bahtiyar’ın suçunu reddeden ve olay anına dair sunduğu savunma, yapılan incelemeler sonucu çürütüldü.

narin-guran-davasinda-carpici-rapor-003.jpeg

Adli bilişim uzmanlarının yaptığı detaylı incelemeler, savunmanın bir takım tutarsızlıklar içerdiğini ve bazı dijital verilerin yanlış şekilde sunulduğunu ortaya koydu. Bu durum, davanın seyrinin değişmesine ve bazı eski kanıtların geçerliliğini kaybetmesine yol açtı.

narin-guran-davasinda-carpici-rapor-004.jpeg

Olayın ayrıntılarına inildiğinde, Nevzat Bahtiyar’ın cinayete karıştığına dair önemli dijital izler ve teknik veriler bulundu.

narin-guran-davasinda-carpici-rapor-005.jpeg

Ancak, Bahtiyar’ın savunması, bu verilerin anlamını çarpıtarak olayın farklı bir şekilde değerlendirilmesini istemişti.

narin-guran-davasinda-carpici-rapor-006.jpeg

Bu iddialar, adli bilişim uzmanları tarafından yapılan incelemelerle çürütüldü. Uzmanlar, söz konusu dijital kanıtların olayla tamamen uyumsuz olduğunu ve sanığın savunmasının gerçeklikle bağdaşmadığını belirttiler.

narin-guran-davasinda-carpici-rapor-007.jpeg

Ailenin avukatları, adli bilişim raporunu ciddiyetle ele alarak istinaf mahkemesine sundular. Raporun içeriği, davanın yeniden görülmesi gerektiği ve mevcut bilgilere dayanarak verilen kararların sorgulanabileceği yönünde önemli bir belge olarak kabul edildi. Bu gelişme, Narin Güran cinayetinin çözülmesindeki kritik dönemeçlerden biri olarak kayıtlara geçti.

Bu noktada, davanın geleceğiyle ilgili önemli bir belirsizlik oluştu. Eğer istinaf mahkemesi, raporu dikkate alarak yeniden bir inceleme başlatırsa, cinayetin gerçek sorumluları hakkında yeni bir keşif yapılabilir.

Ayrıca, bazı eski kanıtların geçerliliği sorgulanacak ve mahkeme süreci, daha önce göz ardı edilen detayları incelemek üzere derinleşebilir.

Narin Güran’ın ailesi, uzun süredir adaletin yerini bulmasını bekliyordu. Şimdi, adli bilişim raporu sayesinde elde edilen yeni bilgiler, onlara umut verdi.

Ancak, sürecin ne şekilde ilerleyeceği henüz kesin değil. Mahkeme, bu yeni rapor ışığında kararlarını gözden geçirecek ve davanın seyrini değiştirebilecek bir dizi yeni gelişmeye zemin hazırlayacak.

Narin Güran cinayetindeki dava, yeni adli bilişim raporu ile önemli bir dönüm noktasına geldi. Nevzat Bahtiyar’ın savunmasının geçerliliği sorgulanırken, cinayetin aydınlatılmasında yeni bir sayfa açılabilir.

İstinaf mahkemesi, bu raporu göz önünde bulundurarak davayı yeniden değerlendirecek ve belki de gerçek katilin kimliği daha net bir şekilde ortaya çıkacaktır.

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin yürütülen dava, önemli bir adli bilişim raporuyla yeni bir aşamaya geldi.

Ailenin avukatları tarafından Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi’ne sunulan yeni bilirkişi raporunda, sanıklardan Nevzat Bahtiyar’ın savunmasının çelişkili ve gerçek dışı olduğu ifade edildi.

Olayın Gelişimi ve Soruşturma Süreci

Olay, 21 Ağustos 2024 tarihinde Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi’nde, 8 yaşındaki Narin Güran’ın kaybolmasıyla başladı.

Küçük çocuğun cesedi, 8 Eylül 2024 tarihinde Eğertutmaz Deresi’nde bulundu. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, anne Yüksel Güran, ağabey Enes Güran, amca Salim Güran ve Narin’in cesedini derede sakladığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar tutuklanarak yargılandı.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Aralık 2024 tarihinde gerçekleştirdiği duruşmada, tutuklu sanıklara ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Anne Yüksel Güran, ağabey Enes Güran ve amca Salim Güran’a “iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilirken, Nevzat Bahtiyar ise "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Mahkeme, dört sanığın da tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bu kararın ardından, istinaf süreci başlarken, yeni bilirkişi raporu davanın gidişatını önemli ölçüde etkileyebilir.

Bilirkişi Raporu ve Adli Bilişim Verileri

Yeni bilirkişi raporunda, sanıkların cep telefonlarından elde edilen veriler analiz edildi. Ailenin avukatları, bu verilerin uzman kişiler tarafından incelenmesini sağladı ve sonuçları anlaşılır metin ve grafiklere dönüştürdü.

Avukat Mahir Akbilek, bu raporun çok önemli olduğunu belirterek, teknik verilerin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Akbilek, “Amacımız hakikate ulaşmak. Verilerin doğru bir şekilde analiz edilmesiyle, adaletin sağlanmasına katkıda bulunmayı umuyoruz” dedi.

Nevzat Bahtiyar’ın Savunmasının Çöküşü

Bilirkişi raporunun en dikkat çeken noktalarından biri, sanıklardan Nevzat Bahtiyar’ın savunmasının doğruluğunun sorgulanmasıydı.

Avukat Yılmaz Demiroğlu, uzman raporunda, Bahtiyar’ın savunmasının gerçeklerle örtüşmediğinin ortaya konduğunu ifade etti.

“Nevzat Bahtiyar’ın savunmasının hakikatle örtüşmediğini ve çöktüğünü gördük. Ayrıca, yerel mahkemenin dayandığı daraltılmış baz raporunun bilimsel açıdan sorgulanmaya açıldığını öğrendik” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Raporda, Türkiye’nin en yetkin adli bilişim uzmanları tarafından yapılan incelemelerin ardından, baz raporlarının doğruluğuna dair ciddi şüpheler ortaya kondu.

Özellikle, noktasal tespitin mümkün olmadığı ve anlık takipte bile 500 metre ile 2 kilometre arasında bir yanılma payının olduğu belirtildi. Bu tespit, Bahtiyar’ın savunmasının çelişkili olduğunu daha da güçlendirdi.

İstinaf Süreci ve Tahliye Talepleri

Bilirkişi raporunun, davanın istinaf sürecini nasıl etkileyeceği konusunda büyük bir merak oluştu. Ailenin avukatları, sanıkların tutukluluk durumunun yeniden değerlendirilmesini ve tahliye taleplerinin de gündeme gelmesini bekliyor.

Avukat Demiroğlu, bu yeni raporun ardından tutukluluk durumlarının yeniden ele alınmasını isteyeceklerini ve tahliye başvurusu yapacaklarını açıkladı.

Avukat, “Bu bilirkişi raporu, davanın gidişatını ciddi şekilde etkileyebilir. Sanıkların cep telefonlarından elde edilen veriler, davanın seyrini değiştirebilir” şeklinde konuştu.

Diyarbakır’daki bu davada, yeni ortaya çıkan adli bilişim raporu, sanıkların cep telefonlarından elde edilen verilerle birlikte davanın yeniden değerlendirileceği bir döneme işaret ediyor.

Ailenin avukatları, bu raporla birlikte, sanıkların savunmalarının çelişkili olduğunu ve teknik verilerin doğruluğunu sorgulayan bir yol izlediklerini belirtiyorlar. Davanın istinaf sürecinde nasıl bir karar çıkacağı ve raporun etkileri merakla bekleniyor.