Netanyahu'dan flaş açıklama: Üzerimizde baskı var

Netanyahu'dan flaş açıklama: Üzerimizde baskı var
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bakanlar ve ordu yetkilileriyle yaptığı toplantıda yaptığı konuşma, uluslararası baskının arttığını ve güvenlik koridoru oluşturma planını içeriyor.

Başbakan Netanyahu, Gazze Şeridi'ndeki saldırıların "zafere giden yolda olduklarını" belirtirken, bu sürecin zaman alacağını ancak yıllar sürmeyeceğini ifade etti.

Gazze Şeridi'nin Askerden Arındırılması Talebi

Netanyahu, Gazze Şeridi'nin "askerden arındırılmasını" istediklerini vurgulayarak, İsrail'in güvenlik kontrolünü genişleterek "Ürdün Nehri’nin batısında" bu kontrolü sağlamak istediklerini dile getirdi.

Netanyahu: "Artan Baskıya Dayanmalıyız"

Başbakan, hedeflerine ulaşmak için üzerlerinde "artan baskıya dayanmaları gerektiğini" ifade ederek, özellikle yabancı unsurlarla temas kuran herkesin bu baskıyı hissettiğini belirtti.

Biden'ın Uyarısı ve ABD'nin Tutumu

ABD Başkanı Joe Biden'ın, Netanyahu ile yaptığı görüşmede, askeri operasyona başlamadan önce "güvenli ve uygulanabilir bir planın olması gerektiği" uyarısını yinelediği belirtilmişti. ABD'nin Filistinli sivillere yardım çağrısı da öne çıkan bir diğer konu oldu.

DSÖ: Tahliye Planları Rahatsız Edici

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail'in Refah'tan Filistinlileri tahliye planlarının son derece rahatsız edici olduğunu ifade etmişti.