O şehirde yaşayanlar dikkat! Öğle saatlerinde başlayacak: Günlerce devam edecek

O şehirde yaşayanlar dikkat! Öğle saatlerinde başlayacak: Günlerce devam edecek
Erzurum'da öğle saatlerinden itibaren kuvvetli yağış bekleniyor. Meteoroloji yetkilileri, Güneydoğu Anadolu’nun Kuzey ve Doğusu ile Doğu Anadolu bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağışların artarak etkisini göstereceğini bildirdi.

Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulunan Meteoroloji, vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Bölge Genelinde Hava Durumu

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, Erzurum ve çevresindeki havanın parçalı ve çok bulutlu olduğunu belirtti. Sabah saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklenildiğini açıkladı.

Kuvvetli Yağış Beklentisi

Öğle saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli yağışların olması bekleniyor. Bu durumun ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi riskleri beraberinde getirebileceği vurgulandı.

Tedbirli Olunması Gerekenler

Yetkililer, kuvvetli yağışların bölgede etkisini artırmasıyla birlikte vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı. Özellikle öğle saatlerinden sonra olası risklere karşı hazırlıklı olunması önem taşıyor.