Şiddetli sağanak yağış olacak! Özellikle 3 il uyarıldı: Günlerce devam edecek

Şiddetli sağanak yağış olacak! Özellikle 3 il uyarıldı: Günlerce devam edecek
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), güncel hava durumu raporunu paylaşarak, İstanbul da dahil olmak üzere üç ilde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu.

Kamugundemi.com - GÜNDEM - Özellikle İstanbul'un belirli ilçelerinde ciddi su baskını ve ani sel riskine karşı uyarılar yapıldı.

MGM'nin tahminlerine göre, Marmara Bölgesi'nde bugün gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bu yağışlar, Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ çevrelerinde etkili olacak. Özellikle İstanbul’un Çatalca, Silivri, Arnavutköy ve Büyükçekmece ilçelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak yağışlar beklenirken, Kırklareli'nin Demirköy ve Vize ile Tekirdağ’ın Saray ilçelerinde çok kuvvetli yağışların görülmesi tahmin ediliyor.

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNDE SEYREDECEK

Hava sıcaklıklarının bugün de mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor. Hava durumu raporlarına göre, sıcaklıkta önemli bir değişiklik öngörülmezken, İstanbul ve çevresinde aralıklı sağanak yağışların etkili olacağı belirtiliyor. Rüzgarın ise kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

İSTANBUL'DA SAĞANAK YAĞIŞLAR 4 EYLÜL'E KADAR SÜRECEK

Meteoroloji ve Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan uyarılar, İstanbul'da sağanak yağışların 4 Eylül tarihine kadar etkili olacağını gösteriyor. Sıcak ve nemli havanın ardından başlayan yağışların, 4 Eylül'e kadar devam etmesi ve yerel olarak kuvvetli olmasının beklendiği ifade ediliyor. İstanbul genelinde sıcaklıkların 29 derece civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

ANİ SEL VE SU BASKINLARINA KARŞI UYARILAR

Meteoroloji, İstanbul ve çevresinde ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. Yağışlar nedeniyle ulaşımda da aksamalar yaşanabileceği vurgulandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul da dahil olmak üzere üç ilde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Özellikle İstanbul'un belirli ilçelerinde ani sel ve su baskını riskine karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.