Son dakika açıklandı! Belediye Başkanı tutuklandı

Son dakika açıklandı! Belediye Başkanı tutuklandı
Manisa'nın Kula ilçesinde Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, makamında iki kişiyi darp ettirdiği iddiasıyla tutuklandı.

Mahkeme, Dönmez'i "yağmaya azmettirme" suçundan cezaevine gönderirken, aynı soruşturma kapsamında belediye başkanının koruması ve şoförü de "yağma" suçundan tutuklandı.

Olayın Gelişimi ve İddialar

Olay, özel bir firmanın yetkilileri M.U. ve H.D.'nin Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez tarafından belediyeye çağrılmasıyla başladı. İddialara göre, M.U. ve H.D., Kula Belediyesi’nin adını kullanarak esnaftan para topluyordu ve bu durum Dönmez'in tepkisini çekti. Başkan Dönmez, firma ile olan sözleşmeyi feshetmek isteyince tartışma çıktı. Tartışmanın ardından, M.U. ve H.D., Başkan Dönmez'in şoförü M.O.A. ve koruması R.G. tarafından darp edilerek belediye binasından çıkarıldı.

Darp İddiaları ve Gözaltılar

Darp edilen M.U. ve H.D., Başkan Dönmez'in makam odasında şiddete maruz kaldıklarını iddia ederek polise başvurdu. Bu şikayet üzerine Başkan Dönmez, şoförü M.O.A. ve koruması R.G. gözaltına alındı. Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgularının ardından, M.O.A. ve R.G. mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, her iki ismi "yağma" suçundan tutuklayarak cezaevine gönderdi.

Başkan Dönmez'in Savunması ve Tutuklanması

Başkan Dönmez, olay sırasında söz konusu firma yetkilileri M.U. ve H.D. ile odasında baş başa görüştüğünü ve firma yetkililerinin kendisine saldırdığını iddia etti. Bu iddia üzerine koruması R.G. ve şoförü M.O.A.'nın olaya müdahale ettiğini savunan Dönmez, darp raporu alarak emniyete gidip şikayetçi oldu. Ancak bu savunma mahkeme tarafından kabul görmedi.

Mahkeme ve Tutuklama Süreci

Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen Başkan Hikmet Dönmez, "yağmaya azmettirme" suçlamasıyla tutuklandı. Mahkeme sırasında olayı haber alan birçok vatandaş, Kula Hükümet Konağı önünde toplandı. Tutuklanmasının ardından adliye çıkışında kısa bir açıklama yapan Dönmez, "Kula’ya zarar verecek hiçbir şey yapmadım" dedi. Başkan Dönmez, Salihli Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.