Son dakika AK Parti'den erken seçim açıklaması geldi! Tarih verildi

Son dakika AK Parti'den erken seçim açıklaması geldi! Tarih verildi
Muhalefetin erken seçim taleplerine kapıları kapatan iktidar kanadından yeni mesajlar geldi. AK Parti, her fırsatta 4 yıl boyunca erken seçim olmayacağını vurgularken, bu kez '2027' vurgusu yaptı. İşte detaylar...

AK Parti yönetimi, erken seçim taleplerinin gündemlerinde olmadığını bir kez daha belirterek, "2027’de belki bu konu açılabilir. Ancak o zamana kadar seçim lafını ağza almak yok" mesajını verdi. Bu açıklama, muhalefetin erken seçim taleplerine kesin bir yanıt niteliği taşıyor.

CHP'nin Erken Seçim Çağrıları Devam Ediyor

31 Mart yerel seçimlerinde uzun yıllar sonra sandıktan birinci parti çıkan CHP, erken seçim çağrılarını sürdürüyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Geçim yoksa seçim olur" diyerek 2026 yılında seçime gidilmesi gerektiğini savundu. Ancak iktidar cephesi bu taleplere kapıyı kapattı ve son olarak 2027'yi işaret etti.

Seçmenlerin Çoğunluğu Erken Seçim İstemiyor

AK Parti yönetimi, her fırsatta seçimin normal tarihinde yani 2028 yılında yapılacağının altını çiziyor. AK Parti kurmayları, CHP'nin erken seçim çağrılarının parti içi baskılar nedeniyle yapıldığını belirterek, "Seçmenlerin yüzde 60’dan fazlasının seçim istemediğini görüyoruz. Üst üste yapılan seçimler nedeniyle ülke seçim yorgunu oldu" şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

İktidar Cephesinden Diğer Partilere Eleştiri

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, AK Parti kurmayları, Özgür Özel’in erken seçim çağrısına DEVA, Saadet ve Gelecek Partisi’nden de olumlu yanıt gelmeyeceğini iddia ediyor. "Bu partilerin oy oranları ortada, bir seçim olsa barajı geçme ihtimalleri yok" diyen AK Parti yetkilileri, bu partilere mensup milletvekillerinin ellerindeki imkanları bırakmak istemeyeceklerini belirtiyor.

AK Parti Ekonomiye Odaklandı

AK Parti'de seçim tartışmalarının gündeme alınmaması konusunda kesin bir kararlılık olduğu belirtilirken, 2027 yılı işaret edildi. AK Parti kaynakları, "Şu anda biz ekonomiye odaklandık, vatandaşın beklentilerini karşılamaya çalışıyoruz. Özel’in önerdiği 2026 yılı kesinlikle konuşulmayacak. Ancak 2027 başından itibaren seçimlerin yenilenmesi konusunda bir değerlendirme yapılabilir" dedi.

Seçim Tarihi Konusunda Değerlendirme Yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üçüncü kez adaylığı için seçimlerin yenilenmesi kararının Meclis tarafından nitelikli çoğunlukla (360) alınması gerektiğini hatırlatan AK Parti kurmayları, "Bu konular henüz gündemimizde değil. 2027 yılına geldiğimizde Meclis kararı ile mi gidilecek, ya da Cumhurbaşkanı mı karar alacak? Ancak o zaman konuşulur. Şu anda yapılan tartışmaların içi dolu değil" ifadelerini kullandı.