Son dakika hain saldırı gerçekleştirildi! 31 şehit ve çok sayıda yaralı var

Son dakika hain saldırı gerçekleştirildi! 31 şehit ve çok sayıda yaralı var
İsrail’in Gazze'ye yönelik saldırılarının 295. gününde, daha önce güvenli bölge olarak ilan edilen Han Yunus’a yönelik yeni bir saldırı düzenleneceği açıklandı.

Bu açıklama, bölgede yaşayan Filistinlilerin yeniden yerinden edilmesine neden oldu. Özellikle, tahliye emri SMS ve sesli mesajlarla duyuruldu. Saldırı sırasında kaçmaya çalışan Filistinlilerin hedef alındığı ve sahra hastanesinin bombalandığı bildirildi.

Han Yunus'ta Katliam: 31 Ölü

İsrail'in Han Yunus'a düzenlediği saldırının ardından yapılan açıklamalara göre, sahra hastanesine gerçekleştirilen bombardımanda 31 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırıda ölenler arasında çocukların da bulunduğu belirtiliyor. Ayrıca, onlarca kişinin yaralandığı ve hastanenin ağır hasar gördüğü ifade ediliyor.

Sahra Hastanesine Yönelik Füze Saldırısı

Medya ofisinden yapılan açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Han Yunus’taki sahra hastanesine üç füze fırlattığı bildirildi. Bu saldırıların sağlık sistemini hedef aldığı, hastaneleri yıkarak işlevsiz hale getirdiği ve sivillere yönelik büyük bir insani krize yol açtığı vurgulandı. Ayrıca, "Sağlık ve tıbbi malzeme eksikliği, sınır kapılarının kapatılması ve yakıt teminindeki sıkıntılar sağlık ekipleri üzerinde büyük bir baskı oluşturuyor," şeklinde bir açıklama yapıldı.

İsrail Ordusunun Açıklamaları ve İddialar

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Hadice Okulu yerleşkesindeki hedefin “gizli bir Hamas komuta ve kontrol merkezi” olduğu iddia edildi. İsrail ordusunun hedef aldığı okul, daha önce Filistinlileri sığınmaya çağırdığı ve "insani bölge" olarak sınıflandırdığı Deyr Belah kentinin batısında bulunuyor. Bu iddiaların ardından, uluslararası gözlemciler ve insan hakları örgütleri, İsrail’in eylemlerinin sivil halk üzerinde yarattığı etkileri ve insani krizleri sorgulamaya devam ediyor.