Türkiye geneli için bugün duyuruldu! Peş peşe 4 gün boyunca devam edecek: Mutlaka önlem alınmalı

Türkiye geneli için bugün duyuruldu! Peş peşe 4 gün boyunca devam edecek: Mutlaka önlem alınmalı
Türkiye, yeni haftaya batı bölgelerinde serin yağmurlarla, doğu ve güneydoğu bölgelerde açık gökyüzü ile başladı.

Günün öğlen saatlerinden itibaren ülke genelinde bulutlar artıyor. Peki, bu hafta hava nasıl geçecek? Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel'den detaylı açıklamalar geldi.

Trakya ve Kuzey Ege'de Kuvvetli Yağış Uyarısı: Su Baskınlarına Dikkat!

Trakya ve Kuzey Ege bölgelerinde bugün kuvvetlenen yağmur, akşam ve gece saatlerinde kıyı Ege ve Akdeniz'de de şiddetli yağışa dönüşecek. Bakan Göktaş, özellikle Antalya ve ilçelerinde su baskınları yaşanabileceğini, buna karşı tedbirli olunması gerektiğini belirtti.

İstanbul'a 4 Gün Aralıklı Yağış: Hava Durumu Detayları!

İstanbul'da son 12 saattir aralıklı yağmur yağışı devam ediyor. Hava sıcaklığı 15°C civarında hissediliyor. Gelecek 4 gün boyunca İstanbul'da aralıklı yağmurlar sürecek. Yağış şiddetli bir sağanak haline dönüşmeden, ağır ağır devam ediyor.

Güneydoğu Anadolu ve Deprem Bölgesinde Kuvvetli Yağış Uyarısı: Su Baskınları Olabilir!

Bu hafta ortası, Güneydoğu Anadolu ve deprem bölgesinde kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Bakan Göktaş, özellikle Antakya, Hatay, Adıyaman ve Malatya'da su baskınları yaşanabileceğini ifade etti. Deprem bölgesinde önemli hava olaylarına hazırlıklı olunması gerekiyor.

Rüzgar Fırtınası Uyarısı: Kıyı Ege ve Doğu Karadeniz Dikkat!

Yarın Orta ve Doğu Karadeniz'de, çarşamba günü ise kıyı Ege'de rüzgar fırtınası bekleniyor. Özellikle Ordu-Giresun-Samsun kıyılarında saatte 60 km'ye varan rüzgar sürati görülebilir. Sürücüler ve denizcilikle uğraşanlar dikkatli olmalı.

Soğuma ve Çiy Uyarısı: Hava Yeniden Soğuyor!

Sert bir kış havasına dönmesi beklenmese de, bu hafta ortası hava yeniden soğuyor. İstanbul'da 15°C olan sıcaklık 7°C'ye, Ankara'da 5°C'ye kadar düşecek. Çarşamba ve perşembe sabahları çiy oluşumu görülebilir, bu nedenle yollarda dikkatli olunmalı.

Doğu Anadolu'ya Kar Geliyor: Ancak Yüksek Kesimlere!

Soğuma ve yağış ile birlikte Doğu Anadolu'ya bazı yüksek kesimlere yeni kar düşebilir. Ancak genel olarak beklenen yağışların büyük çoğunluğu yağmur şeklinde gerçekleşecek.

Ulaşımda Zorluklar: Kaygan Yol Uyarısı!

Çarşamba ve perşembe sabahları çiy oluşumu, iç kesimlerde yolların çiy (ve yer yer hafif buzlanma) nedeniyle normalden daha riskli olmasına neden olabilir. Erken saatlerde yolculuk yapacaklar dikkate almalı.