Ankara Büyükşehir Belediyesi 133 Zabıta Memuru Alımı Başladı! KPSS 65 Puan Şartı

Ankara Büyükşehir Belediyesi 133 Zabıta Memuru Alımı Başladı! KPSS 65 Puan Şartı
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), 2024 yılı için zabıta memuru alımı yapacağını duyurdu. 133 kişilik bu kadro için KPSS’den 65 puan ve üzeri alan adaylar başvurabilecek.

Alımlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak yapılacak ve başarılı adaylar belediye bünyesinde daimi olarak istihdam edilecek. Kadın ve erkek adaylara açık olan bu pozisyonlar için detaylar belli oldu.

Başvuru Şartları ve Gereken Belgeler

Zabıta memuru olabilmek için adayların sağlaması gereken bazı temel şartlar bulunuyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak ve görevini yapmaya engel herhangi bir sağlık sorunu bulunmamak bu şartlardan bazıları. Ayrıca, adayların KPSSP3 puan türünde en az 65 puan almış olmaları gerekiyor.

Başvurular şahsen yapılacak olup, istenen belgeler şu şekildedir:

  • Nüfus cüzdanı veya kimlik kartının aslı,
  • Diploma veya mezuniyet belgesi,
  • KPSS sonuç belgesi,
  • Askerlik durum belgesi (erkek adaylar için),
  • Sürücü belgesi (B sınıfı),
  • 2 adet fotoğraf (son 6 ay içerisinde çekilmiş).

Boy ve Sürücü Belgesi Şartı

Zabıta memuru pozisyonuna başvuracak erkek adayların en az 167 cm, kadın adayların ise en az 160 cm boyunda olması gerekiyor. Bunun yanı sıra adayların B sınıfı sürücü belgesine sahip olmaları ve Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince bu belgeyi kullanmaya yetkili olmaları şartı aranıyor.

Sözlü ve Uygulamalı Sınav Detayları

Başvuruların ardından, başarılı adaylar sözlü ve uygulamalı sınava tabi tutulacak. Sınav, 18-25 Ekim 2024 tarihleri arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait Atatürk Spor ve Sergi Sarayı’nda yapılacak. Adaylar, sınav giriş belgelerinde belirtilen tarihlerde sınava katılacaklar.

Başvuru Tarihleri ve Adresi

Başvurular 3-11 Ekim 2024 tarihleri arasında kabul edilecek. Adaylar, başvurularını Cumhuriyet Caddesi 19 Mayıs Kompleksi içerisinde bulunan Atatürk Spor ve Sergi Sarayı’na şahsen yapabilecekler. Diğer yöntemlerle yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bu alımı, KPSS’den 65 puan alan lisans mezunları için önemli bir kariyer fırsatı sunuyor.