O kadrolarda toplam 7.000 kişi işe alınacak! Sınavsız personel alımı yapılıyor

O kadrolarda toplam 7.000 kişi işe alınacak! Sınavsız personel alımı yapılıyor
Türkiye genelinde kamu ve özel sektörde istihdam edilmek üzere yapılacak 7 bin kişilik işçi alımı için önemli bir duyuru yapıldı.

Kamugundemi.com - İLAN - Bu kapsamda, KPSS şartı aranmaksızın çeşitli pozisyonlarda istihdam sağlanacak ve başvurular İŞKUR üzerinden gerçekleştirilecek. İŞKUR tarafından yapılan açıklamada, kamu ve özel sektörde toplam 7 bin kişilik işçi alımının gerçekleştirileceği belirtildi. Bu alımlarda, başvuru yapacak adaylardan KPSS puanı talep edilmeyecek. Güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi ve hastane temizlik görevlisi gibi pozisyonlar için yapılacak olan bu alımlarda, başvurular İŞKUR'un resmi internet sitesi üzerinden kabul edilecek.

BAŞVURU KOŞULLARI VE ARANAN NİTELİKLER

Başvuruda bulunmak isteyen adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, 18 yaşını doldurmuş olması, kamu haklarından mahrum olmaması ve en az ilköğretim mezunu olması gerekiyor. Ayrıca, adayların sağlık sorunu bulunmaması ve askerlik ile ilişiği olmaması şartı aranıyor. Vardiyalı çalışmayı kabul eden adaylar bu süreçte avantajlı olacak.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ POZİSYONLARI İÇİN KADRO DAĞILIMI

Güvenlik görevlisi pozisyonları için toplamda 714 kişilik bir kadro ayrılmış durumda. Eğitim kurumlarında görev yapacak güvenlik görevlisi pozisyonu için 2 kişi, hastane güvenlik görevlisi pozisyonu için 9 kişi, silahlı özel güvenlik görevlisi pozisyonu için 119 kişi ve silahsız özel güvenlik görevlisi pozisyonu için ise 784 kişi istihdam edilecek.

TEMİZLİK PERSONELİ POZİSYONLARI İÇİN KADRO DAĞILIMI

Temizlik personeli olarak çalışacak olan işçiler için ise toplamda 557 kişi beden işçisi (temizlik), 3885 kişi temizlik görevlisi ve 81 kişi hastane temizlik görevlisi olarak işe alınacak. Bu pozisyonlarda çalışmak isteyen adaylar, başvurularını İŞKUR üzerinden kolaylıkla yapabilecekler.

İŞSİZLER İÇİN BÜYÜK FIRSAT

Bu geniş çaplı işçi alımı, iş arayanlar için önemli bir fırsat sunuyor. KPSS puanı aranmadan, sağlık durumu uygun olan ve belirli kriterleri karşılayan adaylar, kamu ve özel sektörde istihdam edilmek üzere başvurularını tamamlayabilirler. İş başvurusu sürecinde dikkat edilmesi gereken en önemli husus, başvuru koşullarına uygunluk ve gerekli evrakların eksiksiz olarak hazırlanmasıdır.

Türkiye genelinde kamu ve özel sektörde istihdam edilmek üzere 7 bin işçi alımı yapılacak. KPSS şartı olmadan gerçekleştirilecek bu alımlarda güvenlik görevlisi ve temizlik personeli pozisyonları için başvurular İŞKUR üzerinden kabul edilecek.