Bakan Bozdağ: Sivil hiçbir hedef yoktur hedefte PKK, PYD, YPG terör örgütü vardır

Bakan Bozdağ: Sivil hiçbir hedef yoktur hedefte PKK, PYD, YPG terör örgütü vardır
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde başlatılan Pençe Kılıç Hava Harekatında bölgede yaşayan Kürtlerin hedef alındığı iddialarına karşı sert konuştu.

Bakan Bozdağ: Sivil hiçbir hedef yoktur hedefte PKK, PYD, YPG terör örgütü vardır - Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sınır ve 85 milyon vatandaşının güvenliğini korumak adına Irak ve Suriye'nin kuzeyinde yuvalanan terör örgütleri PKK, YPG, PYD, KCK kökünü kazımak adına kapsamlı harekat başlattı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin kimyasal silah kullandığı iddiaları, yalan ve iftiralarına bir yenisi daha eklendi. Operasyon bölgesinde Kürt komşularımızın hedef alındığı iddia edildi. Söz konusu olaya karşı açıklama geldi.

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumunca Dedeman Otel'de düzenlenen 'İnsan Hakları Kurulları Birinci Bölgesel Toplantı'sına katılan Bakan Bozdağ, Irak ve Suriye'nin kuzeyine gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin ortaya atılan iftiralara yönelik açıklamada bulundu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Irak'ın kuzeyinde ve Suriye'nin kuzeyindeki harekatı oradaki sivil kesimlere, oradaki Kürtlere karşı bir harekat olarak da kimsenin göstermeye hakkı yoktur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hedefinde siviller yoktur, Kürt vatandaşlarımız yoktur, Kürt komşularımız yoktur. Sivil hiçbir hedef yoktur. Hedefte PKK, PYD, YPG terör örgütü vardır.' diye konuştu.

Terörle mücadelede kesintisiz devam eden operasyonlarda, Türk Silahı Kuvvetlerimiz amansız mücadele ortaya koyuyor. Bugüne kadar sahada gösterilen mücadelede hiçbir şekilde sivillere en ufak zarar verilmediği belirtildi.

'TÜRKİYE'NİN ALEYHİNE ÇOK GÜÇLÜ GÜÇ ODAKLARI VAR'

Bakan Bozdağ, 'Hem iç hukukumuza hem de uluslararası hukuka uygun bir biçimde mücadelesini sürdürmektedir. Aksine terör örgütleri, geçmişte olmuş, başka ülkelerde yaşanmış görüntüleri sanki Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonu sırasında yaşanmış gibi kurgu ve montaj suretiyle dünyaya servis yapıyorlar ama bunlar bir saat sürmeden ne yapılıyor, açıklamalarla sahte ve montaj olduğu ortaya konuyor. Geçmişte Zeytin Dalı Harekatı sırasında da Fırat Kalkanı Harekatı sırasında da Barış Pınarı Harekatı sırasında da benzer iftiraları Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve Türk Silahlı Kuvvetlerine yaptılar. Hala da yapıyorlar. Herkesin emin olması ve şu gerçeği bilmesi lazım, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ülke içinde ve ülke dışındaki terörle mücadelesini hem iç hukukuna, hem de uluslararası hukuka uygun bir şekilde yürütmektedir. Eğer aksi olsaydı sadece bu çapsız terör örgütlerinin iftirasıyla kalmaz, uluslararası alanda da Türkiye'nin aleyhine faaliyette bulunan pek çok güçlü güç odakları var, onlar da harekete geçerdi. Çünkü onlar da biliyorlar ki söylenenler iftiradır. Yapıldığı iddia edilen şeylerin tamamı terör örgütlerinin kurgu ve montajıdır.' açıklamalarında bulundu.

Kahraman Türk Askeri toprağına, bayrağına, kanına ve canına zarar veren her kim olursa olsun hiçbir şekilde sivillere zarar vermemiştir. Terör örgütleri PKK, PYD, YPG, KCK karşı başlatılan operasyonlara ses çıkaranlar ortaya attıkları iddialar ile ülkemizi uluslararası kamuoyundan yanlış algılar üzerinden propagandalarına hız verdi.