Bakan Koca beklenen haberi verdi! Sağlık Bakanlığı 2023 personel alımı müjdesi geldi: Hastane personeli alınacak

Bakan Koca beklenen haberi verdi! Sağlık Bakanlığı 2023 personel alımı müjdesi geldi: Hastane personeli alınacak
Sağlık Bakanı Koca kendisine gelen soru önergesini yanıtladı ve 2023 personel alımı için hazırlıkların başladığını ifade etti.

Sağlık Bakanlığı, 2022 ve 2023 yıllarında bünyesine kattığı 85 bin kamu personelinin ardından yeni bir personel ve işçi alımı için hazırlıklara başladığını duyurdu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM’de kendisine gelen soru önergesine verdiği cevapta, yeni dönem personel alımı için planlamanın yapıldığını söyledi.

ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI 

Bakan Koca, 2022 ve 2023 yıllarında Sağlık Bakanlığı’na 61 bin 600 tanesi sağlık personeli olmak üzere toplamda 85 bin kamu personeli alımı yapıldığını belirtti. Bu sayede sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırıldığını ve vatandaşların sağlık hakkına erişiminin kolaylaştırıldığını ifade etti.

Bakan Koca, yeni dönem personel alımı için ise şu bilgileri verdi: “Sağlık Bakanlığı olarak, 2023 yılı bitmeden yeni bir personel ve işçi alımı yapmayı planlıyoruz. Bu kapsamda, ihtiyaç duyulan branşlarda ve bölgelerde personel ve işçi alımı için çalışmalar başlatılmıştır. Personel alımının şartları, kontenjanları ve takvimi ilerleyen süreçte kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

HENÜZ BELLİ OLMADI

Sağlık Bakanlığı’nın yeni personel ve işçi alımı müjdesi, sağlık sektöründe çalışanlar ve çalışmak isteyenler tarafından sevinçle karşılandı. Henüz ilanların ne zaman yayınlanacağı belli olmadı ancak bir gelişme olduğunda okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.