Bu ay gelecek faturalara dikkat! Doğalgaz elektrik faturası ödemeden bunu yapın! 900 TL ek ödeme yapılacak

Bu ay gelecek faturalara dikkat! Doğalgaz elektrik faturası ödemeden bunu yapın! 900 TL ek ödeme yapılacak
Türkiye'de geçtiğimiz haftalarda açıklanan destekler sonrasında vatandaşlar için son uyarılar yapılmaya başlandı. Buna göre ise faturası geleceklere dikkat! Bu ay gelecek faturalara dikkat! Doğalgaz elektrik faturası ödemeden bunu yapın! 900 TL ek ödeme yapılacak

Bu ay gelecek faturalara dikkat! Doğalgaz elektrik faturası ödemeden bunu yapın! 900 TL ek ödeme yapılacak - Türkiye'de geçtiğimiz haftalarda açıklanan destekler sonrasında vatandaşlar için son uyarılar yapılmaya başlandı. Buna göre ise faturası geleceklere dikkat! Sosyal devlet anlayışı altında vatandaşlara yapılan ek ödeme destekleri verilmeye devam ediyor. Kişiler bu süreçte gelecek faturalarını kontrol ederek sosyal yardımlaşma programları tarafından verilen talimatları takip etmek zorunda. İşte 900 TL ek ödeme kazanabilmek için haberin detaylarını inceleyin.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kabine Toplantısı sonrasında yapılan açıklamalar ile birlikte kış destekleri resmen duyuruldu. Buna göre ise milyonlarca vatandaşa fatura destek ödemeleri yapılacak. Vatandaşlar bu süreçte faturalarının da belirli bölümleri için ek ödeme alabilecek. Ödemeler açıklandığı gibi PTT üzerinden faturasıyla gidecek kişilere verilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gelen açıklamada şu ifadelere yer verildi. İşte o açıklamalar..

"Doğalgaz tüketim desteği programını bu yıl da sürdüreceğiz. Ev sahibi veya kiracı, tüm vatandaşlarımız 5 Eylül'den itibaren e-devlet üzerinden başvurularını yapabilirler Kronik hastaların, yaşam destek cihazlarına bağlı ailelere doğalgaz desteği yüzde 5 fazlasıyla yapılacaktır. Şartları tutmadığı için diğer yardımlardan yararlanamayan 831 bin vatandaşımıza Temmuz ayında 427 milyon destek sağlamıştık. 1.6 milyon kişinin 1 milyar lirayı bulan Ağustos ayı ödemelerini 7 Eylül'de gerçekleştiriyoruz.''

BAKAN DERYA YANIK NE KADAR ÖDEME YAPILACAĞINI AÇIKLADI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda Bakan Derya Yanık vatandaşlara ne kadar ödeme yapılacağını açıkladı. Buna göre ise yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi. "Ödemesini yaptığımız ilk taksit tutarı bölgelerin mevsimsel durumuna göre 225 lira ile 575 lira arasında değişecek."

TÜKETİM DESTEĞİ YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Hükümet kanadından vatandaşlara verilecek olan desteklerde başvuru şartları da netleşti. Buna göre ise aşağıda yer alan şartları karşılayan vatandaşlara tüketim desteği yapılacak.

Başvuran kişilerin Türk vatandaşlığına sahip olması;

• E-Devlet kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunması,

• Doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet ediyor olması,

• İkamet adresinde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğal gaz aboneliği bulunması

• Ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması,

• Hakkında ilgili SYD Vakfınca hak sahipliği kararı verilmesi