İskenderun için 5 bin yeni istihdam sağlanacak!

İskenderun için 5 bin yeni istihdam sağlanacak!
Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, İskenderun sanayisinin en büyük sorununun bir sanayi sitesinin olmaması olduğunu belirterek, iktidara seslendi. Güzelmansur, İskenderun’a yeni bir sanayi sitesi yapılması halinde 5 bin kadar yeni istihdam sağlanacağını söyledi.

İskenderun sanayisi, mevcut sanayi sitesinin yetersizliği ve sorunları nedeniyle büyük bir sıkıntı yaşıyor. Bu duruma dikkat çeken Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, iktidardan yeni bir sanayi sitesi yapılmasını talep etti. Güzelmansur, yeni bir sanayi sitesinin İskenderun’a 5 bin kadar yeni istihdam fırsatı sunacağını belirtti.

Güzelmansur, mevcut sanayi sitesinin bir mahallenin içerisinde olduğunu, ciddi sorunları bulunduğunu ifade etti. İş yerlerinin çok küçük, eski ve harap vaziyette olduğunu, verimli çalışamadıklarını, potansiyellerinin gerisinde kaldıklarını anlattı.

Depremle burada birçok iş yerinin de yıkıldığını, sanayici esnafın çok ciddi zararları olduğunu, tahsil edemedikleri alacakları olduğunu dile getirdi.

Sanayici esnafından devlete çağrı

Güzelmansur, sanayici esnafının devletten yeni bir sanayi sitesi yapılmasını istediklerini aktardı. Sanayici diyor ki: “Devlet bize sanayi sitesi yapsın, yer göstersin biz çalışırız, zararımızı da çıkarırız, yatırımı da geri öderiz.” dedi. Güzelmansur, bu zor dönemde sanayicinin yanında olunması gerektiğini, seslerinin duyulması gerektiğini, İskenderun’a yeni bir sanayi sitesi kazandırılması gerektiğini vurguladı.