Resmi Gazete'de yayımlandı: Maaşlara yüzde 25 zam yapıldı! İşte zammın ayrıntıları

Resmi Gazete'de yayımlandı: Maaşlara yüzde 25 zam yapıldı! İşte zammın ayrıntıları
Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Kararı yayımlandı ve Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında görevlendirilen öğretmenlerin ek ders ücretlerinde yüzde 25 artış sağlandığı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Kararı ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlere ek ders ücretlerinde yüzde 25 zam yapıldı. Karar, Resmi Gazete’de yayımlandı ve 1 Kasım 2023 tarihinden itibaren geçerli oldu. Karar ile aynı zamanda Fatih Projesi kapsamında çalışan yönetici ve öğretmenlere de ek ders ücreti haftada 9 saat artırıldı.

Ek Ders Ücretlerinde Yüzde 25 Artış

Kararın 9’uncu maddesinin 2’nci fıkrasında yer alan düzenlemeyle, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında görevlendirilen öğretmenlerin ek ders ücretlerinde yüzde 25 artış sağlandı. Böylece öğretmenlerin ek ders ücretleri, 2023 yılında 30 TL’den 37,5 TL’ye yükseldi.

Fatih Projesi Çalışanlarına Ek Ders Ücreti Haftada 9 Saat Artırıldı

Karar ile ayrıca alanlarına bakılmaksızın Fatih Projesinin tüm bileşenlerinin geliştirilmesi ve yürütülmesi, teknoloji odaklı öğrenme senaryolarının geliştirilmesi, elektronik içeriklerin üretilmesi ve denetlenmesi çalışmalarını yürütmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile Bilgi İşlem Genel Müdürlüğünde geçici olarak görevlendirilen yönetici ve öğretmenlerin bu görevleri karşılığında yararlandırıldıkları ek ders ücreti haftada 9 saat artırıldı.

Bu şekilde Fatih Projesi çalışanlarına ek ders ücreti haftada 15 saat yerine 24 saat ödenecek.