Resmi Gazete'de yayımlanmıştı! En az lise mezunu 2.500 polis alımı

Resmi Gazete'de yayımlanmıştı! En az lise mezunu 2.500 polis alımı
2024 yılı polis alımı hakkında önemli bir gelişme yaşandı. Polis Akademisi Başkanlığı, iki yıl önce eğitime başlayan ve bu süreçte başarıyla mezun olan polislerin atama törenini gerçekleştirdi.

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak katıldı.

2.400 Polis Mezun Oldu

Polis Akademisi Mezuniyet Töreni'nde yapılan açıklamada, yaklaşık 2.400 polisin akademiden mezun olduğu belirtildi. Mezun olan polislerin yerini doldurmak üzere yeni alımların yapılacağı duyuruldu. Kısa süre içinde, 2.500 yeni polis alımı için ilana çıkılacak.

Geçen Yılın Alımları ve Yeni Dönem Planları

Geçtiğimiz yıl, Resmi Gazete'de yayınlanan kararla Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 10 bin polis kadrosu açılmıştı. Bu kapsamda, 31. dönem POMEM kapsamında 7.500 polis alımı gerçekleştirildi. Geriye kalan 2.500 polis alımı ise bu yıl yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mezunlara Tebrik

Mezuniyet töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün mezuniyet sevinci yaşayan 483'ü kadın, 1.883'ü erkek toplam 2.366 polisimize başarılar diliyorum. Ayrıca, dünyanın 15 farklı ülkesinden gelen 94 misafir öğrencimizi de mezun etmenin gururunu yaşıyoruz," dedi. Erdoğan, yeni mezun polislerin hem Türkiye'de hem de ülkelerine dönen misafir öğrencilerin kendi vatandaşlarına en iyi şekilde hizmet edeceğini vurguladı.

Ekonomik ve Diplomatik Vizyon

Erdoğan, Türkiye'nin ekonomik, turizm ve kamu diplomasisi alanlarında güçlü kalacağını belirterek, "Devletimizin bir ayağını Anadolu'ya sabitleyip diğeriyle tüm yeryüzünü kucaklamaya devam edeceğiz. Hedeflerimize ulaşacağız. Rabbim yolunuzu, bahtınızı açık etsin," ifadelerini kullandı. Erdoğan, yeni mezun polislerin emniyet teşkilatına katılmasının, milletimize karşı sorumlulukları daha etkin bir şekilde yerine getireceğini söyledi.

2.500 Polis Alımı İçin Başvuru Tarihi

Polis Akademisi Başkanlığı, 2024 yılı PMYO duyurusu kapsamında en az lise mezunu 2.500 yeni öğrenci alımı yapacağını açıkladı. Başvurular Ağustos ayında başlayacak ve kısa sürede mülakat süreçleri tamamlanarak adaylar iki yıllık eğitime alınacak.