Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok önemli kararlar: Resmi Gazete'de yayımlandı

Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok önemli kararlar: Resmi Gazete'de yayımlandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan yeni kararnamelerle birlikte çeşitli bakanlık ve kurumlarda önemli atamalar ve görevden almalar gerçekleştirildi.

Kanada Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği'ne Can Dizdar atanırken, birçok bürokrat görevden alındı ve yeni isimler önemli pozisyonlara getirildi.

Görevden Almalar Dikkat Çekiyor

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2. ve 3. maddelerine dayanarak yapılan görevden alma kararları, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdür Yardımcısı Hülya Yavuz, Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdür Yardımcısı Can Yıldız ve Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Gökçen Aygün'ün görevden alınmaları, kamu yönetiminde önemli değişiklikler olduğunu gösteriyor.

Dışişleri Bakanlığı'nda Önemli Atamalar

Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan atamalar, bakanlığın çeşitli kademelerinde yeni isimlerin göreve başladığını gösteriyor. İkili İlişkiler Genel Müdür Yardımcılığı'na Senem Güzel, Uluslararası Ekonomik İşler Genel Müdür Yardımcılığı'na Julide Kayıhan ve Konsolosluk Hizmetleri ve Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlar Genel Müdür Yardımcılığı'na Ayşegül Gökçen Karaarslan ile Arda Ulutaş getirildi. Protokol ve Diplomatik İşlemler Genel Müdür Yardımcılığı'na Yunus Emre Koçak, Destek Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı'na ise Aytaç Yılmaz atandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda Yeni İsimler

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda yapılan atamalar arasında, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcılığı'na Arzu Kalkan'ın getirilmesi dikkat çekiyor. Bu atama, sanat dünyasında yeni bir dönemin habercisi olarak değerlendiriliyor.

Milli Savunma Bakanlığı'nda Yapılan Değişiklikler

Milli Savunma Bakanlığı'nda önemli pozisyonlara yeni atamalar yapıldı. Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı'na Abdulbaki Özden, Tedarik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı'na Ali Külüş, Askeri Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı'na Uğur Gönülalan atandı. Ayrıca, Akaryakıt İkmal ve NATO POL Tesisleri Doğu Bölge Müdürlüğü'ne Bekir Sıtkı Şener getirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda Atamalar

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda, Kalkınma Ajansları Genel Müdür Yardımcılığı'na Mustafa Caner Meydan, Sanayi Bölgeleri Genel Müdür Yardımcılığı'na ise Caner Koçoğlu ve Kemal Köksal Kaşıkçı atandı. Bu atamalar, bakanlığın sanayi ve teknoloji alanında yeni stratejiler geliştirmesi açısından önemli bir adım olarak görülüyor.

Ticaret Bakanlığı'nda Değişiklikler

Ticaret Bakanlığı'nda İhracat Genel Müdür Yardımcılığı'na Tayfun Kılıç, İthalat Genel Müdür Yardımcılığı'na Burak Güreşçi ve Belkıs Gürsel atandı. Uluslararası Anlaşmalar ve Avrupa Birliği Genel Müdür Yardımcılığı'na Hakkı Barutçu, Gümrükler Muhafaza Genel Müdür Yardımcılığı'na Yaşar Baltacı getirildi. Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdür Yardımcılığı'na Erkan Ertürk ve Ersay Cete, Personel Genel Müdür Yardımcılığı'na Emine Gökçe Ergen, Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı'na ise Mehmet Ballı atandı.

Ulaştırma Bakanlığı'nda Yeni Atamalar

Ulaştırma Bakanlığı'nda Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcılığı'na Aziz Aksu ve Ömrüye Ayan'ın atamaları yapıldı. Bu atamalar, bakanlığın uluslararası ilişkilerde daha etkin bir rol oynaması amacıyla gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda Görev Değişiklikleri

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda açık bulunan Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyeliklerine Musa Coşkun, Hüseyin Küçük, Abdullah Refik Acar, Osman İyişenyürek ve İbrahim Noğman atandı. Bu atamalar, dini hizmetlerin daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesini hedefliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda Atamalar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda açık bulunan İş Müfettişliğine Hüseyin Kasay ve Tuğba Yiğit atandı. Ayrıca, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda Başmüfettişliğe Sıdık Akkılıç, Ticaret Bakanlığı'nda Strateji Geliştirme Başkanlığı'na Adil Yıldırım getirildi.

Enerji ve Maden Kurumu'nda Görev Değişiklikleri

Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu Yürütme Kurulu Üyeliklerine İbrahim Dinçer ve Abdullah Buğrahan Karaveli atandı. Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine İlker Ilgın, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine ise Taha Arvas getirildi.

Devlet Kurumlarında Yeni Atamalar

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine Okan Süler, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine Ali İbrahim Gür, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine Ali Doğan atandı. Ayrıca, Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine Selçuk Erdal Günal ve Abdullah Karaboyacı, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine Melek Görmezoğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliğine Cebrail Yılmazer, Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine Mahmut Sütcü, Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine Emek Günaydın, Türkiye Elektromekanik Sanayi AŞ Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine Murat Erinç Bayrakcı, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine Onur Akın, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii AŞ Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine Barış Can ve Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine Bengü Aytekin atandı.