TOKİ sosyal konut projesi için bankalarda kuyruk oluştu, sıralar sokaklara taştı!

TOKİ sosyal konut projesi için bankalarda kuyruk oluştu, sıralar sokaklara taştı!
TOKİ sosyal konutlarına başvuru yapabilmek için gerekli olan şartlar verildi. Dün de başlaması ile TOKİ konut evlerinin sahibi olabilmek için kuyruklara girildi.

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile birlikte TOKİ sosyal konut projesi için başvurular başlamıştı. Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olarak adlandırılan bu proje hakkında oldukça önemli bilgiler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan bunun yanı sıra başvuru yapabilecek olan vatandaşlar için de başvuru yaptı. 

BAŞVURU YAPMAK İÇİN SIRAYA GİRİLDİ 

Oldukça kapsamlı olan bu TOKİ konutlarına başvuru yapmak isteyen kişilerin sayısı git gide artmaya devam ediyor. 81 ilde de yapılan bu konut projesi ile birlikte İlk etapta 250 bin kişilik yapılan konut hakkında başvuruların ardı arkası kesilmezken bugün saat 10.30 civarlarında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklama sonrasında 92 bin kişinin o ana kadar başvuru yaptığı öğrenildi. 

Bu detayın yanı sıra saatler ilerlemeye başladıkça da şu an yaklaşık olarak 200 bine yakın kişinin başvuruları tamamladıkları öğrenilenler arasındaydı. İlk Evim İlk İş Yerim adı verilen bu projeye hala başvuru yapmayan kişiler tarafından ise başvurunun detayları merak konusu olarak kaldı. 

TOKİ KONUT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

Başvuru yapmak için e-devlet üzerinden giriş yapmak yeterli olarak görünmektedir. Ziraat Bankası ve Halk Bankası üzerinden yapılabilecek olan ödemeler ile birlikte 28.10.2022 tarihine kadar başvurular tamamlanabilmektedir. Ödeme yapmak için ise son gün 21.10.2022 olarak belirlenmiştir.

BAŞVURU ÜCRETLERİ NE KADAR? 

5 Kategori şeklinde kabul edilecek olan kategoriler; Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri, En az %40 Engelli Vatandaşlarımız, Emekli Vatandaşlarımız, Yaşı 18-30 arasında olan Genç Vatandaşlarımız, Diğer alıcı adayları şeklinde verilmiştir. Kura sonucunda verilecek olan evlere ise başvuru yapabilmek için gerekli olan şartlar şu şekilde verilmiştir; 

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak 
  • Proje il sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya Proje il nüfusuna kayıtlı olması
  • Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dâhilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır. 
  • Aylık hane halkı gelirinin (Kendisi, eşi ve 18 yaş altı çocukları), en fazla net 16.000₺ olması gerekmektedir. 
  • Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi ve eşi adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir, birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacaktır.

Konutların yanı sıra yine aynı şartlar doğrultusunda iş yerleri ve konut yapımına uygun araziler de bulunmaktadır.