TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu asgari ücret toplantısı

TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu asgari ücret toplantısı
TÜRK-İŞ heyeti bugün başkanlar düzeyinde asgari ücret toplantısı gerçekleştiriyor. Talep ve görüşler ele alınacak. Yarınki toplantıda izlenecek yol haritası belirlenecek.

TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu asgari ücret toplantısı - Yarın Asgari Ücret Tespit Komisyonu bir araya gelecek. İşçi ve işveren sendikalarının 16 milyonu aşkın asgari ücretliye yeni yılda verilecek zam artış oranında talep ve görüşleri aktaracak. Yol haritası masada ele alınacak. Açlık ve Yoksulluk Araştırma verileri, enflasyon oranları ve gelir vergisi yükü gündeme getirilerek oy birliğiyle karar alınacağı belirtildi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Aralık ayı ilk toplantısı yarın (7 Aralık) tarihinde işçi ve işveren sendikalarıyla bir araya gelecek. Masada 2023 Ocak ayında asgari ücret zam artış oranı olacak. TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, Konfederasyon Genel Başkanı Ergün Atalay Başkanlığında yarın toplanacak. Dolaylı yoldan tüm vatandaşları ilgilendiren asgari ücreti belirleme çalışmaların yarın başlıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında yarın ilk toplantı saat 14:00'de yapılacak. 15 kişilik Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçi, işveren ve hükümet yetkilileri olacak. İşçileri temsilen TÜRK-İŞ, toplantıdan önce Başkanlar Kurulu heyeti izlenecek yol haritası için toplanacak.

TÜRK-İŞ üye 34 sendika yöneticileri, asgari ücrete ilişkin görüş ve taleplerini yarınki toplantıda dile getirecek. Öncelik yoksulluk ve açlık sınırı aynı zamanda gıda enflasyonundaki artışla beraber gelir vergisi üzerindeki yük olacak. Komisyonun işçi heyeti bakanlığında bulunacak kişiler, TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak başkanlığı yürütecek. Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak, Tarım-İş Sendikası Genel Başkanı İlhami Polat ve Türkiye Çimse-İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriya Nazlım bulunacak.

YENİ YILDA ASGARİ ÜCRET

Kasım ayında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı anket çalışması yürüttü. Komisyonda etkili olacak çalışma, kamuoyunun yeni ücrette beklentisini yansıtıyor. Yeni yılda ücret toplantıda yer alacak yetkililer arasında oy birliği alınması halinde belli olacak.

Asgari ücretlinin işveren maliyeti 7 bin 603 lira. Mevcut asgari ücret 5 bin 500 lira, brüt 6 bin 471 liradır.