2024 EKPSS tercih işlemleri ne zaman ve nereden yapılacak? İşte detaylar!

Engelli vatandaşlarımızın kamu kadrolarına atanma mücadelesinde önemli bir adım olan EKPSS tercih işlemleri merakla bekleniyor. ÖSYM duyurusunu bekleyen birçok aday, tercih işlemlerinin ne zaman yapılacağını araştırıyor.

Kamu kurumlarında görev almak isteyen engelli vatandaşlarımız için EKPSS tercih süreci büyük bir önem taşıyor. ÖSYM tarafından henüz net bir tarih açıklanmamış olsa da, tercih işlemlerinin temmuz ayında içinde başlaması bekleniyor. Tüm adaylar, ÖSYM'nin resmi web sitesinden yayınlanacak tercih kılavuzunu sabırsızlıkla bekliyor.

EKPSS Tercih İşlemleri Nereden Yapılacak?

Adaylar, EKPSS sınav sonuçlarına göre puan ve kura ile yerleştirme işlemlerini ÖSYM'nin resmi internet adresi olan https://ais.osym.gov.tr üzerinden gerçekleştirebilecekler. Tercih sürecinde izlenecek adımlar ve gerekli belgeler, yayımlanacak olan tercih kılavuzunda detaylı olarak açıklanacak.

EKPSS Yerleştirme Sonuçları ve Puanlar

2024 EKPSS yerleştirme sonuçları, adayların aldıkları puanlara göre belirlenecek. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyine göre değişiklik gösteren en küçük ve en büyük puanlar, daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da ÖSYM tarafından açıklanacak.

EKPSS Tercih İşlemleri Hangi Ayda Başlayacak?

ÖSYM'nin yapacağı duyuruya göre tercih kılavuzu, ÖSYM'nin resmi web sitesinde yayımlanacak ve tercih işlemleri temmuz ayında başlayacak. Adaylar, tercih işlemleri sürecinde dikkat etmeleri gereken hususlar ve tercih yaparken izleyecekleri adımlar konusunda detaylı bilgiye kılavuz aracılığıyla ulaşabilecekler.

Eğitim Haberleri