31 Mart'a kadar tamamen ücretsiz oldu! İsteyen herkes yararlanabilecek

İstanbul'un ulaşım ağına önemli bir katkı sağlayacak olan Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metro hattı, 31 Mart'a kadar ücretsiz olarak hizmet verecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreninde duyurulan bu müjdeli haber, İstanbul'da yaşayan vatandaşlar arasında büyük bir heyecan yarattı.

Metro Hattının Özellikleri ve Ücretsiz Hizmet Süresi

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metro hattı, Arnavutköy, Taşoluk, İstanbul Havalimanı Kargo ve İstanbul Havalimanı Terminal olmak üzere toplamda 4 istasyondan oluşmaktadır. Bu hat sayesinde Arnavutköy ile İstanbul Havalimanı arasındaki mesafe sadece 8 dakikaya düşecek. Özellikle hava yolunu tercih edenler için büyük bir kolaylık sağlayacak olan bu hattın açılışından itibaren 31 Mart tarihine kadar ücretsiz olarak hizmet vereceği duyuruldu.

Türkiye'nin En Uzun Ring Hattı

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metro hattı, Türkiye'deki metrolarda ilk kez kullanılan demir yolu hat altyapı sistemiyle inşa edilmiştir. Proje kapsamında özel yöntemlerle gerçekleştirilen beton serimi, hat boyunca daha sessiz ve konforlu bir tren sürüşü sağlamayı amaçlamaktadır. Ayrıca, açılışı yapılan hattın devamındaki Arnavutköy-Halkalı etabının da bir yıl içinde açılması planlanmaktadır. Böylece tamamı yeraltında olacak ve 69 kilometrelik uzunluğa sahip olan bu ring hattı, Türkiye'nin en uzun metro hattı unvanını taşıyacak.

Entegre Ulaşım İmkanı

Yeni metro hattı, diğer hatlarla da entegre bir şekilde çalışacak. Arnavutköy ile Göktürk arasındaki ulaşım süresi 20 dakikaya, Arnavutköy ile Kağıthane arasındaki ulaşım süresi ise 32 dakikaya düşecek. Bu sayede İstanbul'da yaşayanlar, metro hattının sunduğu hızlı ve konforlu ulaşım imkanlarından daha etkin bir şekilde faydalanabilecekler.

Finans Haberleri