Ailelere devletten 3.500 TL yardım parası veriliyor! Tek yapmanız gereken şey...

Devletin dar gelirli ailelere sağladığı maddi destekler kapsamında, aile başına karşılıksız ödemeler yapılacak.

Bu destekler PTT üzerinden verilecek olup, başvuru süreci e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek. Onaylanan başvuruların ardından PTT'den alınacak ödeme miktarı 1500-3500 TL arasında değişecek.

Ekonominin Zorlandığı Ailelere Doğalgaz Faturası Desteği

Devletin sunduğu desteklerden biri de doğalgaz faturasına yönelik yapılan maddi yardımlar. Ekonomik sıkıntı çeken ailelere doğalgaz faturasına destek sağlanarak, ailelerin maddi yükü hafifletiliyor. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılabilecek ve onaylanan aileler PTT aracılığıyla 3500 TL'ye kadar destek alabilecekler.

Doğalgaz Desteği Başvuruları e-Devlet Üzerinden Alınıyor

Doğalgaz desteği başvuru süreci, e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. T.C. kimlik numarası ve şifre ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" sayfasına giriş yapan adaylar, kimliklerini doğrulayarak başvurularını iletebilecekler.

Ödemeler PTT Kartına Yatırılıyor: Başvuruların Ardından Alınacak Destek

Doğalgaz yardımı ödemeleri, hak sahiplerinin PTT kartına yatırılmaktadır. Başvuru sonucunda hak sahibi olan kişiler, PTT'ye giderek doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecekler. Bu süreçle birlikte ekonomik olarak zorlanan ailelere sağlanan destekler, e-Devlet üzerinden kolayca başvurularak PTT aracılığıyla alınabilir.

Finans Haberleri