Bakan Şimşek yeni adımı duyurdu! Kesintiler yapılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonla mücadelede somut adımlar atacaklarını belirterek kamu harcamalarında kesintiye gideceklerini açıkladı.

Bakan Şimşek, bu yılın harcamalarını incelemeye başladıklarını ve verimli alanlara yönelik önceliklendirme yapacaklarını ifade etti.

Bakan Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF)-Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında düzenlenen etkinlikte konuştu. Yüksek enflasyonun Türkiye'nin içinde bulunduğu en büyük zorluk olduğunu vurgulayan Şimşek, fiyat istikrarını sağlamanın ve enflasyonu tek haneye indirmenin öncelikleri olduğunu belirtti.

Mali Disiplin ve Desteklenen Para Politikası

Mali disiplinin sağlanmasının da bir diğer önemli hedef olduğunu dile getiren Şimşek, dezenflasyon sürecinin kamu maliyesi desteği gerektirdiğini aktardı. Ayrıca, para politikasının normalleşmesi ve sadeleşme sürecinin devam ettiğini vurguladı.

Yapısal Reformlar ve Yeşil Dönüşüm

Bakan Şimşek, rekabetçiliğin ve üretkenliğin artırılması, yatırım ortamının iyileştirilmesi, iklim değişikliği ile mücadele, yeşil ve dijital dönüşüm gibi alanlara yönelik kapsamlı bir yapısal reform programının olduğunu anlattı. Yeşil dönüşümün bir zorunluluk olduğunu vurguladı ve Türkiye'nin enerji ithalatına olan bağımlılığını azaltmanın önemine işaret etti.

Uluslararası Yatırımcı Güveni ve Geopolitik Durum

Sağlam politikalar ve yapısal reformların uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazanılmasına yardımcı olacağını belirten Şimşek, Türkiye'nin enerji ithalatına olan bağımlılığının yüksek enerji fiyatlarından etkilendiğini ifade etti. Ayrıca, bölgesel barış ve refahın önemine vurgu yaptı.

Maliye Politikası ve Para Politikası Dengesi

Bakan Şimşek, maliye politikasının para politikası duruşunu desteklemesi gerektiğini ve parasal sıkılaşmanın etkili bir şekilde uygulanması gerektiğini belirtti. Mali disiplinin sağlanması ve yapısal reformların hayata geçirilmesi için çaba harcanacağını ifade etti.

Kamu Harcamalarında Kontrol ve Verimlilik

Harcamaların kontrol edilmesi ve verimli alanlara yönlendirilmesi için çalışacaklarını vurgulayan Şimşek, mali disiplini ve verimliliği sağlayacak adımlar atacaklarını söyledi. Bu kapsamda harcamalarda kesintiye gidileceğini ve verimli alanların önceliklendirileceğini belirtti.

Finans Haberleri