Bayram Sefası Hayal Oldu: Siirt'te Ekonomik Kriz Bayram Alışverişini Durdurdu

Siirt'te yaşayan yurttaşlar, artan fiyatlar ve düşen alım gücü nedeniyle bayram alışverişi yapamadıklarını ve isyan noktasına geldiklerini dile getiriyor. Makalede, Siirt'ten gelen haberler ve yurttaşların görüşleri yer alıyor.

Ekonomik krizin her geçen gün derinleştiği Türkiye'de alım gücü düşen vatandaşlar, yaklaşan Şeker Bayramı'nda da elleri boş dönmek zorunda kalıyor. Siirt'te yaşayan vatandaşlar da ekonomik kriz nedeniyle bayram alışverişi yapamadıklarını ve fahiş fiyatlardan dert yandıklarını dile getiriyor.

Mezopotamya Ajansı'na konuşan Ömer Doğrusever, 10 bin TL maaşla geçinmenin imkansız olduğunu ve bayram için alışveriş yapamadıklarını söylüyor. Doğrusever, markete girip 1000 TL'ye yakın para harcadığını ve bunun nasıl geçineceğine yetmediğini belirtiyor. Ramazan ayı boyunca sadece 2 kilo et alabildiğini ve eskiden daha iyi durumda olduklarını ifade ediyor.

Muhammet Kaya da bayramın yaklaşmasına rağmen alışveriş yapamadıklarını ve ne misafir davet edebildiklerini ne de et alabildiklerini söylüyor. Kaya, eskiden herkesin alışveriş yapabildiğini fakat şu an kimsenin buna gücü yetmediğini ve bunun nedenini iktidarın yanlış politikalarına bağlıyor.

Nezir Yılmaz ise bir kilo etin 500 TL olduğunu ve bunu nasıl alacaklarını soruyor. Bu Ramazan ayında evlerine misafir dahi davet edemediklerini ve 10 bin TL maaşla geçinemediklerini belirtiyor. Eskiden 2 TL'ye aldığı soğanı şimdi 25 TL'ye aldığını ve aldığı yeşilliklerin 50 TL olduğunu söyleyen Yılmaz, 3 bin 500 TL kira ödediğini ve aldıkları paranın kendilerine yetmediğini dile getiriyor.

Aydın Oğuz da çalışıp kazandıkları paranın bir poşete yetmediğini ve eve yetmediğini ifade ediyor. Bir poşete 400-500 TL verdiklerini ve nasıl geçineceklerini soruyor. Bu Ramazan ayında sadece bir kere tavuk eti alabildiklerini ve bayram için belki bir kilo şeker ve birkaç kilo tatlı alabileceklerini belirtiyor. Ekonomik krizin nedeni olarak AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı işaret eden Oğuz, "Kendi koltuğu güzel, 'Tencereyi küçültün' diyor. Neyi küçültelim?" diye soruyor.

Siirt'te yaşayan vatandaşların dile getirdiği bu sözler, Türkiye'deki ekonomik krizin derinliğini ve vatandaşların yaşadığı zorlukları gözler önüne seriyor. Bayram sevincinin gölgelendiği bu tabloda, yetkililerden kalıcı çözümler ve somut adımlar bekleniyor.

Finans Haberleri