Bayram sonrası politika faizleri yüzde 60’a çıkıyor!

Ekonomist Remzi Özdemir, bu önümüzdeki Ramazan Bayramı sonrasında Merkez Bankası’nın yıllık politika faizlerini yüzde 50’den yüzde 60 bandına çıkarılacağını duyurdu. İşte detaylar…

Murat Muratoğlu’nun sosyal medya programına konuk olan ünlü ekonomist Remzi Özdemir, bu önümüzdeki Ramazan Bayramı sonrasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın yıllık faiz oranlarını artıracağına işaret etti. Merkez Bankası’nın kasasında para kalmadığını, döviz rezervlerinin eksi 75 milyar doları geçtiğine dikkat çeken Özdemir, AK Parti ekonomi yönetiminin, yabancı yatırımcıları çekmek için yıllık politika faiz oranlarını yüzde 60’a çıkaracaklarını belirtti.

31 Mart yerel seçim sonuçlarında Ekrem İmamoğlu’nun yeni bir lider olarak çıktığını iddia eden Remzi Özdemir, yabancı yatırımcıların bunu gördüğünü, bundan dolayı Türkiye’de olası bir erken seçimi öngördüklerini ve bundan dolayı yapancı yatırımcıların ekonomi yönetiminden bir nevi prim istediklerini söyledi. Bu şekilde TCMB’nın şu anda yüzde 50’de olan faiz oranlarını yüzde 55-60 bandına çekerek dışarıdan 60-70 milyar dolar gibi bir döviz akışı sağlanacağını söyledi.

Bu gelmesi muhtemel olan paranın AK Parti yönetimini bir süre daha idare edebileceğine dikkat çeken Özdemir, bu paranın iktidarı kurtarmayacağını, daha fazla paraya ihtiyaç duyacağını ve bundan dolayı da tüm kalemlerdeki KDV oranlarının yüzde 20’ye yükseltileceğini iddia etti.

Şu anda Türkiye ekonomisinin Arjantin yolunda olduğuna, böyle bir riskin var olduğuna dikkat çeken Özdemir, her ne olursa olsun İktidarın bu ekonomi modeli ile daha fazla yol gidemeyeceğine ve önümüzdeki aylarda erken seçim söylemlerin gündemi meşgul edeceğini iddia etti.

Finans Haberleri