Dolar 40 lira oluyor! Sadece 15 gün kaldı: Kritik açıklama yapıldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medya üzerinden yayılan dolar kuru iddialarını yalanladı.

"Dolar kurunun 15 gün sonraki seviyesi belli oldu" ve "Dolar 15 gün sonra 40 lira olacak" gibi haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın her ay yayımladığı Piyasa Katılımcıları Anketi'nin manipülatif şekilde kullanıldığı belirtildi. Anket sonuçlarının, doların 15 gün sonra belirli bir seviyeye yükseleceğini iddia eden haberlerin dayanağı olmadığı vurgulandı.

Anket Sonuçları ve Gerçekler

Açıklamada, Piyasa Katılımcıları Anketi'nin her ay finansal ve reel sektörden katılımcılara yöneltilen beklentilere dayandığı ve TCMB'nin kurumsal beklenti ve tahminlerini içermediği ifade edildi. Bu nedenle, anket sonuçlarının dolar kurunun belirlenmesiyle ilgili doğrudan bir öngörü sağlamadığına dikkat çekildi.

Halkı Yanıltıcı Bilgi Yayılmasına Karşı Suç Duyurusu

Manipülatif haberlerin yayılmasının halkı yanıltıcı olduğu belirtilerek, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Merkez Bankası'nın, bu tarz haberlerin yayılmasından sorumlu olanları halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçlamasıyla mahkemeye vereceği ifade edildi.

Yalan Haberlerin Tehlikesi

Son olarak, açıklamada, bu tür manipülatif haberlere itibar edilmemesi ve dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Yalan haberlerin, kamuoyunu yanıltarak istenmeyen sonuçlara yol açabileceği uyarısında bulunuldu.

Finans Haberleri