Ehliyeti olanlara son dakika duyurusu! 15 TL ödeyerek mutlaka yaptırın: Yaptırmayana 12.978 TL cezası var

B sınıfı ehliyet sahipleri için önemli bir uyarı yapıldı ve yaptırmayanlara 12 bin 978 lira ceza verileceği belirtildi.

B sınıfı ehliyet sahipleri için önemli bir uyarı yapıldı. Henüz ehliyetlerini yenilemeyen ve eski tip ehliyet kullanan sürücülerin, ehliyetlerini yenilemeleri gerekiyor. Bu süreçte ihmal eden sürücüler için ciddi cezai yaptırımlar uygulanacak.

Yenileme Süresi ve Cezai Yaptırımlar

Eski tip ehliyetlerin yenilenmesi için belirlenen son tarih 31 Aralık 2024 olarak açıklandı. Bu tarihe kadar ehliyetini yenilemeyen sürücüler, cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklar. Verilen süre içinde ehliyet yenilemeyen vatandaşlar, 2025 yılı itibarıyla 12.978 TL'lik ceza ödemek zorunda kalacaklar.

Ehliyet Yenileme İşlemleri ve Gerekli Belgeler

Eski tip ehliyetini yenilemek isteyen sürücüler için belirlenen prosedür oldukça basit. Ehliyet yenileme işlemleri Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştiriliyor. Ehliyet yenileme işlemi için ilk adım olarak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden randevu alınmalıdır. Bu iyenileme işlemi için gerekli belgeler bulunuyor. Bu belgeler ise şöyle paylaşıldı:

Gerekli Belgeler:

Kimlik kartı veya pasaport

Güncel biometrik fotoğraf

Geçerli bir sağlık raporu

Kan grubu belgesi (Sağlık raporunda belirtilmişse gerekli değil)

Mevcut ehliyet

Adli sicil kaydı

Yenileme ücreti olarak ödenmesi gereken 15 TL (12 TL harç ve 3 TL değerli kağıt bedeli dahil)

Belirtilen belgelerle randevu gününde ilgili kuruma başvurulduğunda, ehliyet yenileme işlemi kolaylıkla gerçekleştirilebilecektir.

Finans Haberleri