Elektrik, Su, Doğalgaz ve İnternet abonelerine duyuruldu! Tamamen zorunlu oluyor

Elektrik, su, doğalgaz ve internet abonelerini kapsayan yeni düzenleme hayata geçeceği ifade edlerek yeni düzenleme hakkında çok önemli duyurular da yapıldı.

Konu ile ilgili olarak Meclisten geçmesi beklenen torba yasaya göre zorunlu deprem sigortası yerini Zorunlu Afet Sigortası'na (ZAS) bırakıyor ve herhangi bir abonelik sahibi vatandaşlar bu sigortayı ödemekle yükümlü olacağı ifade edildi. Tüm bunlarla beraber yeni dönem kapsamında ZAS, deprem, sel, orman yangını gibi tüm doğal afetleri de kapsayacağı bildirildi.

YANLIŞ BİR ALGI OLUŞTU

Türk Reasürans ve DASK Genel Müdürü olan Selva Eren konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Eren açıklamalarında torba yasa kapsamında zorunlu deprem sigortasının yerine Zorunlu Afet Sigortası’na (ZAS) geçileceğini bildirdi ve ZAS’ın yeni bir vergi uygulaması olduğuna dair kamuoyunda yanlış bir algı oluştuğunu aktardı. Ayrıca, Selva Eren konu hakkında açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

YAPILAN AÇIKLAMA

"ZAS’ın genel şartları ile vergi paketinin aynı torba yasa içinde yer alacak olması kafa karışıklığına neden oldu. Ancak ZAS’ın vergiyle yakından uzaktan herhangi bir alakası yok.

Bu yeni ürünle ilgili olası hasarlarda devlet destek sağlayacak. Buna koruma desteği de diyebiliriz. Bu açıdan değerlendirildiğinde, ZAS vatandaşların üzerinde ek bir maliyet oluşturmayacak, aksine çok kapsamlı bir poliçeyi devlet desteği ile almış olacaklar."

Finans Haberleri