Emekli maaşı zammında beklenen olmadı! 10 bin lira maaş artmayacak

Temmuz ayı için emeklilerin zam beklentileri artarken en düşük emekli maaşının 10 bin lira olduğu ifade edildi.

Bu durum, yeni en düşük emekli maaşının ne kadar olacağına dair merak konusunu oluşturdu. Ayrıca, enflasyon artışıyla beraber maaşlarda yükselme beklentisi oluştuğu bildirildi.

Enflasyon Artışıyla Maaşlarda Yükselme Beklentisi

İlk 4 aylık enflasyon rakamları belli oldu ve emeklilerin maaşlarına yansıyacak zam oranı netleşmeye başladığı belirtilerek Ocak ayında en düşük emekli maaşı 10 bin lira olarak belirlenmişti. Ancak, enflasyon artışı, temmuz ayı maaşlarını da etkileyecek.

Haziran Verileri Bekleniyor: Emekliler için Zam Oranı Netleşecek

Nisan ayı enflasyon verileriyle birlikte, emeklilerin ücret artışlarına ilişkin beklentiler netleşmeye başladı. Toplam enflasyon yüzde 18,71’e ulaşırken, emekliler temmuz ayı için yüzde 18,71 enflasyon farkını şimdiden hak etmiş oldu. Ayrıca maaşların netleşmesi için mayıs ve haziran enflasyon farklarının da beklenmesi gerektiği paylaşılarak nihai rakamların TÜİK’in haziran ayı verilerinin açıklanmasıyla kesinleşeceği ifade edildi.

10 Bin Lira Almaya Devam Edecek: Kök Aylığı Üzerinde Olanlar İçin Ücret Artışı

İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Mert Nayır’a göre, 2024 yılının ilk 6 aylık enflasyon rakamı yüzde 25’e ulaşırsa, kök aylığı 8 bin 1 lira ve üzerinde olan tüm emekliler ücret artışı alacak. Bu rakamın altında kök aylığı bulunan emekliler ise 10 bin liralık ücreti almaya devam edecek.

Finans Haberleri