Emeklilerin tamamının beklediği gün geldi! ATM'ye giderek çekebilirsiniz: 3 bin lira hesaplara yattı

Bu yılın heyecan verici gelişmelerinden biri olan emekli ikramiyeleri, geçtiğimiz aylarda 3 bin liraya yükseltilmişti. Şimdi ise bu beklenen ikramiyeler, emeklilerin hesaplarına aktarılıyor.

Milyonlarca emeklinin dört gözle beklediği emekli ikramiyeleri, Ramazan ve Kurban Bayramları öncesi ödeniyor.

Emekli ikramiyeleri bu yıl yüzde 50 artırılarak 3 bin liraya çıkarıldı. Bu güzel haber, emekliler arasında sevinçle karşılandı. Yapılan düzenlemeyle birlikte emekli ikramiyeleri 2-5 Nisan tarihleri arasında ödeniyor olacak. Bu tarihler, emeklilerin beklediği ödemelerin hesaplara yatırılacağı günler olarak belirlendi.

Kimler Yararlanabilecek?

Emekli ikramiyelerinden SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileriyle birlikte çeşitli kesimler yararlanabilecek. Bu kesimler arasında dul ve yetim maaşı alanlar, şampiyon sporcular, şehit yakınları, gaziler, güvenlik korucuları, terörden zarar gören siviller, ölüm aylığı ve sürekli iş göremezlik geliri alanlar, vazife malullüğü ile 65 yaş aylığı alanlar bulunuyor.

Ödeme Günleri ve Detaylar

Emekli ikramiyeleri, ödeme günlerine göre belirlenen plana göre dağıtılıyor. 4A SSK kapsamında gelir ve aylık alanların ödeme günü 17 ve 18 olanlara bugün, 19, 20, 21, 22 olanlara 3 Nisan, 23, 24, 25, 26 olanlara ise 4 Nisan tarihinde ödeme gerçekleştirilecek. Ödemeler, belirlenen tarihlerde hesaplara yatırılacak.

Yüzde 50 Artışla Ödemeler

Dul ve yetim maaşı alanlar, bayram ikramiyesini hisse oranlarına göre alacaklar. Vefat eden sigortalının çocuğu olması durumunda eşine yüzde 50 oranında ödeme yapılacak. Çocuklara ise yetim maaşı olarak yüzde 25 hisse oranında ödeme yapılacak. Vefat eden sigortalının çocuğu olmaması durumunda ise ödeme yüzde 75'e yükseltilecek. Bu düzenlemelerle birlikte emeklilerin bayram sevinci daha da artacak.

Finans Haberleri