En düşük emekli maaşına zam kesinleşti! AK Parti az öne canlı yayında açıkladı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Özellikle son dönemde yaşanan doğal afetler, milli takımımızın başarısı, Gazze'deki gelişmeler ve emekli maaşları hakkında önemli değerlendirmeler yaptı.

Afetlere Karşı Duyarlılık Çağrısı

Ömer Çelik, sel ve yangın gibi doğal afetlerden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Artan sıcaklıkların ve ihmallerin büyük zararlara yol açabileceğine dikkat çeken Çelik, piknik alanları ve benzeri yerlerde dikkatli olunmasının önemine işaret etti. Küçük bir ihmalin bile binlerce ağacın ve canlı varlığın yok olmasına neden olabileceğini belirtti.

Avrupa'da Yükselen Irkçılık Tehdidi

Çelik, Türkiye'nin gündeminde milli takımın yer aldığını belirterek, "Bizim Çocuklar"ı tebrik etti. Merih Demiral'a verilen cezanın kabul edilemez olduğunu savunan Çelik, cezanın siyasi bir gölge taşıdığını ifade etti. Avrupa'daki aşırı sağcı ve ırkçı eğilimlere dikkat çeken Çelik, bu konuda eleştiri getirenlerin kendi ülkelerindeki seçim sonuçlarına bakmalarını önerdi.

Gazze'deki Kriz

Gazze'deki durumun en önemli meselelerden biri olduğunu belirten Ömer Çelik, son açıklanan rakamların kayıpların tahmin edilenden fazla olduğunu gösterdiğini ifade etti. Barışın önündeki engelin Netanyahu hükümeti olduğunu belirten Çelik, İsrail'in güvenliğini tehlikeye atan eylemlerin yine Netanyahu hükümetine ait olduğunu vurguladı.

Suriye Politikası ve Toprak Bütünlüğü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye-Suriye normalleşmesi ile ilgili açıklamalarına da değinen Çelik, Türkiye'nin başından beri Suriye'nin toprak bütünlüğünden yana olduğunu söyledi. Cenevre ve Astana süreçlerini birbirini tamamlayıcı olarak gördüklerini belirten Çelik, rejim ve muhalefetin aynı zeminde buluşmasının sağlandığını ifade etti. Türkiye'nin Suriye'deki varlığının, terörist bir devlet kurulmaması amacı taşıdığını ve milli güvenliği tehdit eden unsurların bertaraf edildiğini söyledi. Suriye'deki temel beklentilerinin ise ülkeyi terk etmek zorunda kalan milyonlarca insanın güvenli bir şekilde geri dönmesini sağlamak olduğunu vurguladı.

Emekli Maaşlarında Düzenleme

Emekli maaşları konusunda çalışmaların sürdüğünü belirten Çelik, henüz kesin bir karar alınmadığını ve sonuçlandığını söylemenin doğru olmadığını ifade etti. Tüm kesimlerin yanında olmaya devam edeceklerini belirten Çelik, bu konuda yapılacak düzenlemeler için çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü kaydetti.

Bu açıklamalara göre en düşük emekli maaşına zam kesinleşti ancak ne kadar zam yapılacağı belli olmadı. Zam oranı da belli olduğunda okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.

Finans Haberleri