FED beklentileri altın fiyatlarına rekor kırdırdı! Gram ve çeyrek altın çok sert yükseldi: İşte yeni fiyatlar

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) haziranda faiz indirimlerine başlayacağı beklentileri ve jeopolitik gerilimlerin etkisiyle yükselişini sürdürüyor.

Dün akşam itibarıyla ons altın fiyatı, 2 bin 231 dolarla yeni bir rekor seviyeye ulaştı. Aynı zamanda gram altın da 2 bin 330 TL'yi gördü.

Fed'in enflasyon göstergesi olarak takip ettiği PCE fiyat endeksinin beklentilere paralel gelmesi ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları da altın fiyatlarını destekledi.

Altın, Bu Hafta En Çok Kazandıran Yatırım Aracı Oldu

Bu hafta yatırım araçları arasında en çok kazandıran altın oldu. BIST 100 endeksi yatay bir seyir izlerken, altın fiyatları yükselişini sürdürdü.

Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı yüzde 3,84 artışla 2 bin 327 liraya, cumhuriyet altının satış fiyatı ise yüzde 8,92 artarak 16 bin 402 liraya yükseldi. Çeyrek altının satış fiyatı da bu hafta yüzde 14,3 artarak 4 bin 200 liraya çıktı.

Emtia Fiyatlarında Artış Bekleniyor

Goldman Sachs, ABD ve Avrupa'daki faiz indirimleri ve talep artışıyla bu yıl emtia fiyatlarında artış beklediğini belirtti.

Goldman Sachs'ın yılsonu fiyat tahminleri ise bakır için ton başına 10 bin dolar, alüminyum için ton başına 2 bin 600 dolar ve altın için ons başına 2 bin 300 dolar olarak belirlendi.

Altın, Güvenli Liman Olarak Görülüyor

Dünya Altın Konseyi (WGC) Orta Doğu ve Kamu Politikası Başkanı Andrew Naylor, altının "güvenli liman" varlığı olarak rolünün sarsılmadığına dikkat çekti. Naylor, altının kriz zamanlarındaki tarihsel performansına atıfta bulundu ve mevcut piyasa koşullarında altının cazibesinin artabileceğini belirtti.

Finans Haberleri