Herkes hesaplarını kontrol etsin! TC kimlik son haneye göre yatırılacak!

Devlet tarafından sağlanan destek ödemeleri için araştırmalar hız kesmeden devam ederken, Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre ödemeler Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası göre sırayla ödeneceği müjdesi ile birlikte ödeme sıralaması bilgisi verildi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, destek ödemesi ile ilgili sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. Tarım ve orman bakanlığı tarafından yapılacak ödemeler ve tarihler netlik kazandı. Peki Tarım ve orman bakanlığı tarafından yapılacak ödeme ne kadar? İşte sizlerle Tarım ve orman bakanlığı ödeme takvimi...

Destek ödemesi ne zaman ödenecek?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci sosyal medya hesabı aracılığıyla destek ödemesi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kirişçi, ödeme takvimi ile ilgili detayları kamuoyuna duyurdu. Tarımsal destek ödemeleri için ödenecek tutarın 1 milyar 268 milyon 568 bin TL olacağına dair açıklama yaptı.

Tarım ve Orman Bakan Vahit Kirişçi sosyal medya hesabı üzerinden duyurusunu yaptığı açıklamada 1 milyar 268 milyon 568 bin TL tarımsal destekleme ödemesinin hesaplara tek tek aktarılamaya başladığını kamuoyuna duyurdu.

Tarımsal destek ödeme tarihi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamaya göre çiftçi vatandaşların ödemeleri Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası sırasına göre hesaplarına yapılacağı bilgisi verildi.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık kimlik numarasının son hanesi göre 4,6,8 olan kişilerin ödemeleri 7 Nisan 2023 tarihinde gerçekleşti.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık kimlik numarasının son hanesi göre 0,2 olan kişilerin ise 14 Nisan 2023 tarihinde ödemeleri hesaplara aktarılacaktır.

Tarım ve orman bakanlığı tarafından yapılacak ödeme tutarı listesi ise şu şekilde;

  • Fındık alan bazlı gelir desteği için 845 milyon 133 bin 986 TL ödeme yapılacak.
  • Yaş çay desteği için çiftçilere 79 milyon 492 bin 146 TL ödenecek.
  • Hububat-bakliyat ve dane mısır desteği için çiftçilere 25 milyon 641 bin 987 TL ödeme yapılacak.
  • Bombus arısı kullanım desteği için çiftçilere 18 milyon 261 bin 600 TL destek ödemesi yapılacak.
  • Damızlık ana arı desteği için ise 38 bin 700 TL ödeme yapılacak.

Finans Haberleri