İŞKUR resmen duyurdu! Çok büyük destek verilecek: 25 bin lira yatırılacak

İŞKUR, aktif işgücü programları kapsamında, işyerlerine nitelikli işgücünün yetiştirilmesine yönelik destekler sunmaya devam ederken 25 bin liraya kadar destek verileceği belirtildi.

İŞKUR, aktif işgücü programları kapsamında, işyerlerine nitelikli işgücünün yetiştirilmesine yönelik destekler sunmaya devam ediyor. Bu destekler, işgücü piyasasının ihtiyaçlarına cevap vermek ve işsizlikle mücadele etmek amacıyla sağlanıyor.

Kadın İstihdamını Teşvik Etmek İçin Yeni Bir Adım

Türkiye'nin yüzyılı vizyonu doğrultusunda, kadınların işgücüne katılımlarını artırmak ve üretimde daha fazla kadın istihdamını sağlamak amacıyla İŞKUR, 'Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi (KİPAP)' adını verdiği yeni bir programı başlattı. Bu proje, kadın çalışanlara yönelik destekleri içeriyor.

İşverenlere Özel Destekler

KİPAP kapsamında işverenlere, ihtiyaç duydukları iş gücünü maliyeti olmadan yetiştirme imkânı sunuluyor. Program, pilot iller arasında yer alan Bursa'da başladı ve kadın istihdamını teşvik etmek için önemli bir adım olarak görülüyor.

Destek Koşulları ve Detayları

Program çerçevesinde, 18-35 yaş arasındaki kadın çalışanlara iş imkânı sağlayan imalat sektöründeki işyerlerine, istihdam edilen her kadın çalışan için 3 ay boyunca aylık 25 bin liraya kadar destek sağlanıyor. Destekten yararlanmak için işyerinin en az 2 sigortalı çalışana sahip olması gerekiyor.

Programın Önemli Taahhütleri

KİPAP'tan yararlanan işyerleri, destek alınan süre boyunca kadın çalışanı istihdam etmeyi taahhüt etmek zorundalar. Ayrıca, çalıştırılan kadın işçilere çocuk bakım desteği de sağlanıyor.

Başvuru Süreci ve Detaylı Bilgiler

İŞKUR'un e-şube üzerinden başvuruları kabul ettiği KİPAP'a başvuruda bulunmak isteyen işverenler, proje uygunlukları ve detaylı bilgiler konusunda Bursa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Hizmet Merkezlerindeki iş ve meslek danışmanlarından destek alabilirler.

Finans Haberleri