İTO Başkanı Şekib Avdagiç Duyurdu! Asgari Ücrete Zam ve Enflasyon...

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Şekib Avdagiç, asgari ücrette ara zam beklentileri ve enflasyonun düşürülmesi konularında açıklamalarda bulundu.

Avdagiç, enflasyonun düşürülmesi için belli kurallar ve kaideler olduğunu belirterek, Türkiye'nin Orta Vadeli Program (OVP) ile bu hedefe yönelik adımlar attığını ifade etti.

İş Dünyası Gündemindeki Asgari Ücret ve Ekonomik İstikrar

İTO Başkanı, iş dünyasının gündemindeki asgari ücret meselesine de değinerek, bütün iş dünyasının bu konuda bütçelerini hazırladığını ve spekülasyonlardan uzak durulması gerektiğini vurguladı.

İTO Başkanı'ndan İş Kanunu ve İstihdam Açıklamaları

İş kanununun kapsayıcı bir yaklaşımla değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Avdagiç, Türkiye'nin iş güvencesi açısından diğer ülkelerden farklı bir yapıya sahip olduğunu belirtti.

İhracatçılara Destek ve Eximbank Kredileri

Eximbank'ın ihracatçılara sağladığı destekleri olumlu bulan Avdagiç, reeskont kredilerinin amacına uygun kullanılması gerektiğini ve bu kredilerin Türkiye'nin ihracatına denk seviyelere çıkması gerektiğini ifade etti.

Kırmızı Et Fiyatları ve Ekonomik Maliyetler

Kırmızı et fiyatlarındaki artışı değerlendiren İTO Başkanı, yem fiyatları ve kırmızı et fiyatları arasındaki dengesizliği vurgulayarak, daha makul bir noktaya gelinmesi gerektiğini belirtti.

Finans Haberleri