Kredi kartı kullananlara önemli duyuru! 1 trilyon lira seviyesi aşıldı

Şubat ayıyla birlikte kartlı ödemelerde önemli bir artış yaşandı ve bu alanda tarihi bir rekora ulaşıldı.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlarla yapılan toplam ödeme tutarı geçen yıla göre yüzde 152 artarak 1,01 trilyon liraya ulaştı.

Kredi kartlarının kullanımı özellikle dikkat çekici bir şekilde artış gösterdi. Yıllık bazda yüzde 166 oranında bir artışla, şubatta 120,4 milyon kredi kartıyla 843,1 milyar liralık ödeme gerçekleştirildi.

Banka ve Ön Ödemeli Kartlarda Yükseliş Devam Ediyor

Banka kartları ve ön ödemeli kartlar da kullanım açısından önemli bir artış gösterdi. Banka kartlarıyla yapılan ödemeler yüzde 94, ön ödemeli kartlarla yapılan ödemeler ise yüzde 184 oranında artarak sırasıyla 150,3 milyar lira ve 19 milyar liraya ulaştı.

Kartlı ödemelerdeki artış sadece tutarlarda değil, aynı zamanda ödeme sayılarında da belirgin bir şekilde kendini gösterdi. Geçen yıla kıyasla yüzde 38 artışla, toplam ödeme sayısı 1,36 milyara yükseldi. Kredi kartlarıyla yapılan ödeme sayısı yüzde 41, banka kartlarıyla yapılan ödeme sayısı yüzde 27, ön ödemeli kartlarla yapılan ödeme sayısı ise yüzde 79 arttı.

İnternetten Yapılan Ödemelerde Büyük Artış

İnternet üzerinden yapılan kartlı ödemelerde de dikkate değer bir artış yaşandı. Yüzde 177'lik bir artışla, internetten yapılan kartlı ödemelerin tutarı 294 milyar liraya yaklaştı. Bu da toplam içindeki payın yüzde 26 olduğunu gösteriyor.

Son dönemde temassız ödemelerin popülerliğinde de gözle görülür bir artış yaşandı. Kartlarla yapılan temassız ödeme sayısı yüzde 62 artarak 856,9 milyonu geçti. Bu ödemelerin tutarı da yüzde 188'lik bir artışla 290,6 milyar liraya yükseldi.

Finans Haberleri