Maaşlarda azalma olacak! Bakan Işıkhan duyurdu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, CHP'nin toplu sözleşme ikramiyesini iptal ettiğini belirterek, bu kararın memur maaşlarında 345 lira azalmaya neden olacağını açıkladı.

Bakan Işıkhan, Anayasa Mahkemesi'ne başvuran ve toplu sözleşme ikramiyesinin iptaline neden olan CHP'yi suçlayarak, bu kararın 2 milyonu aşkın kamu görevlisini olumsuz etkileyeceğini ifade etti.

Memur Sendikalarından Tepki ve Talepler

Memur sendikaları, Anayasa Mahkemesi'nin kararına tepki göstererek, mağduriyetin bir an önce giderilmesini istedi. Memur-Sen Başkanı Yalçın, "Bu mağduriyet bir an önce bitmeli" derken, Kamu-Sen Başkanı Kahveci, "Anayasa Mahkemesi'nin yetki sınırını aşarak keyfi olarak iptal etmesi hakkı yoktur" şeklinde konuştu.

Çalışma Saatlerinde Değişiklik Yolda

Bakan Işıkhan, mesai saatlerinin kısaltılacağına dair yapılan çalışmaları doğrulayarak, çalışanların refahını artırmak ve güvenliği korumak adına tedbirler alacaklarını söyledi.

Türkiye'nin Çalışma Süreleri ve Yapılacak Değişiklikler

Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında haftalık 45 saatle en fazla çalışan ülkeler arasında bulunuyor. Çalışma saatlerinin 40 saate indirilmesi ve meslek gruplarına özel düzenlemeler yapılması gündemde. Ayrıca, Basın İş Kanunu ve Denizcilik İş Kanunu'nda haftalık çalışma süresinin 48 saat olduğu belirtilirken, bütüncül bir yaklaşımla mevzuatın düzenlenmesi planlanıyor.

Finans Haberleri