Müjdeli haber son dakika paylaşıldı! Tam tamına 200 bin konut...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgelerindeki çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Özhaseki, "Şu anda 1240 noktada şantiyemiz var ve 110 bin işçiyle çalışıyoruz. 4 bin 333 köyde köy evleri yapıyoruz. Yıl sonuna kadar teslim edeceğimiz konut sayısı yaklaşık 200 bin olacak," dedi.

Deprem Bölgelerindeki Yeniden İnşa Çalışmaları

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde düzenlenen bir toplantıda muhtarlar ve kanaat önderleriyle bir araya gelen Bakan Özhaseki, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinde zarar gören bölgeleri yeniden ayağa kaldırmak için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti. AK Parti iktidarının 22 yıldır aralıksız çalıştığını vurgulayan Özhaseki, Türkiye’nin 25 yıl öncesine göre büyük bir gelişim gösterdiğini ve özellikle savunma sanayi ile sağlık alanlarında önemli ilerlemeler kaydedildiğini ifade etti.

Cumhur İttifakı'nın Değerleri

Özhaseki, Cumhur İttifakı'nın değerlerinin net olduğunu belirterek, "Bizim vatan, millet, bayrak ve ezan gibi hassasiyetlerimiz var. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü konusunda endişelerimiz var ve bu temeller üzerinde hareket ediyoruz," dedi. Özhaseki, Cumhur İttifakı olarak pazarlık yapmadıklarını ve sadece Cumhur İttifakı'na karşı birleşen grupların ne yapacaklarını bilmediklerini savundu.

Avrupa Birliği Yerel Yönetimler Özerklik Şartı Üzerine

Millet İttifakı'nın liderinin Avrupa Birliği Yerel Yönetimler Özerklik şartını tanıyacağını söylediğini hatırlatan Özhaseki, "Bu şartı kabul edersek, ülkemizin bölünmesine yol açabilecek bir adım atmış oluruz. Avrupa ülkeleri bile bunu şerhli kabul etti. Bu konuda dikkatli olmamız gerekiyor," diye konuştu.

Hatay'daki Kentsel Dönüşüm Çalışmaları

Özhaseki, önceki bakanlık döneminde Hatay'da kentsel dönüşüm için gittiklerinde karşılaştıkları direnişi anlatarak, "Deprem siyasetin üstünde bir konudur. Şu anda 1240 şantiyede, 110 bin işçiyle çalışıyoruz. Bu yıl sonuna kadar 200 bin konut teslim edeceğiz. Dünyanın en büyük şantiyesi şu anda orada," dedi.

Pınarbaşı ve Sarız’daki Durum

Pınarbaşı'nda 200, Sarız'da ise 800 civarında ağır hasarlı bina bulunduğunu belirten Özhaseki, bu binaların ihale yetkisinin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne verildiğini söyledi. Toplantıya MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, MHP İl Başkanı Seyit Demirezen ve Cumhur İttifakı'nın Pınarbaşı Belediye Başkan adayı Menduh Uzunluoğlu da katıldı.

Finans Haberleri