Selçuk Geçer yıl sonu dolar tahmini ile şaşırttı

Geçtiğimiz aylarda yükselen dolar kuru ile ilgili tahminleri nedeniyle gündemden düşmeyen, hakkında dava da açılan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, 2022 yılı sonu için Dolar kuru hakkında tahminlerini sıralamaktan çekinmedi. Selçuk Geçer'den 2022 yılı sonunda Dolar yorumu geldi.

Selçuk Geçer'den yıl sonu dolar tahmini ile şaşırttı -  Ekonomist Selçuk Geçer, Dolar için 16 lirayı işaret ettiği açıklamanın ardından hakkında dava açılmıştı. Yılın son günlerinde Dolar tarafında yeniden yükseliş yaşanırken ekonomist Selçuk Geçer, 2022 yıl sonu dolar kuru tahmini beklentisini açıklandı. Dolar kuru sert bir yükselişle 18.64 TL seviyelerinde işlem görmeye devam ederken ekonomist Geçer'in verdiği yıl sonu rakamları da şaşırttı.

SELÇUK GEÇER, YIL SONU DOLAR YORUMUNU PAYLAŞTI

Ekonomist Selçuk Geçer, yatırımcıların ve ekonomi meraklılarının yakından takip ettiği isimler arasında yer alıyor. Her açıklaması gündem olan Geçer, Youtube kanalı üzerinden yayınladığı video ile dolar yatırımı olanlara seslendi. Yıl sonu için beklenenin aksine bir tahminde bulunan Geçer, dolar endeksinin düşeceğini söyledi.  

''DOLAR AŞAĞIYI GÖSTERİYOR''

Doların daha fazla yükselme imkanı olmadığını belirten ünlü ekonomist Selçuk Geçer, Amerika Birleşik Devletleri'nde enflasyonun gerileme yönünde ivme kazandığını kaydetti. Ekonomist Geçer, dolar karşısında diğer para birimlerinin atağa geçeceğini sözlerine ekledi. Dolar kurunun yıl sonunda nasıl bir seyir izleyeceğini aktaran Geçer, ''Dolar aşağıyı gösteriyor. Euro ve sterlin yukarıyı gösteriyor. Çünkü görünen o ki ABD'deki enflasyon frenlenmiş gibi. Önümüzdeki aylarda oluşabilecek olağanüstü durumları da bir şerh olarak kenarı koyuyorum.'' açıklamasını yaptı. 

DOLAR ENDEKSİNİN YÜKSELME İHTİMALİ

Dolar endeksin enflasyon nedeniyle gerileme ihtimali üzerinde durduğunu açıklayan Selçuk Geçer, doların yükselme ihtimali hakkında tahminlerde bulundu. Doların yükselme imkanının geçerli olacağı şartı açıklayan Geçer, şunları söyledi: ''ABD'de aniden çok yüksek bir enflasyon gelirse yani yüzde 8.5 ve 9 aralığında bir enflasyon gelirse -ki düşük bir ihtimal- o zaman yeniden yukarıya doğru bir dolar endeksi görebiliriz.'' Öte yandan piyasalarda sert rüzgarların yaşanacağını vurgulayan Selçuk Geçer, aralık ayının sonunda dolar kurunun 20 lira üzerine çıkabileceğini de vurguladı. 

GÜNCEL DOLAR KURU

10 Aralık Cumartesi 2022 tarihinde ABD Doları;

  • Alış fiyatı: 18,63
  • Satış fiyatı: 18.64 TL üzerinden işlem görüyor. 

Daha fazla bilgi için ''kamugundemi.com'' adresini ziyaret edebilirsiniz. 

Finans Haberleri