Sıcaklıklar yükselmiyor! O illerde yaşayanlar acil önlem alsın: Çok fena geliyor

Son günlerde ülke genelinde etkili olan sağanak yağışlar doğuya doğru ilerliyor. Ege, Marmara ve İç Anadolu bölgelerinde güneşin yüzünü göstermesine rağmen sıcaklıklarda belirgin bir artış yaşanmıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin genelinde parçalı ve az bulutlu bir hava hakim. Ancak, doğu bölgelerinde yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda ve Yozgat ile Kayseri çevrelerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların olması bekleniyor.

Özellikle Hangi Bölgeler Etkilenecek?

Yağışların; Hatay, Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis, Şırnak ve Siirt çevreleri ile Erzurum’un güney, Hakkâri'nin batı ilçelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Sıcaklık Değişimleri

Hava sıcaklıklarının yarın batı ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece, doğu kesimlerinde ise 2-4 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar Durumu

Rüzgar genellikle kuzeyli yönlerden esecek ve yurdun güney kesimlerinde güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Yağış alan bölgelerde ise yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi tahmin ediliyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı ve Tedbirler

Özellikle Hatay, Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis, Şırnak ve Siirt çevrelerinde ve Erzurum’un güney, Hakkâri'nin batı ilçelerinde kuvvetli yağışların beklendiği bildiriliyor. Bu durumda ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Finans Haberleri