Son dakika altın fiyatları yeniden zirve yaptı! Gram altın peş peşe rekor kırdı: 2.400 lirayı geçti

Küresel piyasalarda, enflasyon endişeleri ve jeopolitik gelişmelerin etkisiyle ons altın, dikkate değer bir değer artışı göstererek 2 bin 177 dolar seviyelerine kadar çıktı.

Bu yükseliş, gram altının da tarihi bir rekora imza atmasına neden oldu, 2 bin 420 lira seviyelerine ulaştı.

Altındaki bu çıkış, iç piyasada da etkisini gösterdi. Kapalıçarşı'da kuyumcularda gözlemlenen hareketlilik, altın fiyatlarındaki artışın yansımalarını ortaya koydu. Günay Güneş'in açıklamalarına göre, "Altın, son 10-15 gündür süregelen bir yükseliş trendinde. Orta Doğu'daki belirsizlik ortamı ve ABD Merkez Bankası'ndan gelen açıklamalar, altın fiyatlarının dalgalanmasında etkili oluyor. Vatandaşlar, enflasyondan korunmak adına altına olan taleplerini artırıyor."

Altın Yatırımcıları Gram Altına Yöneliyor

Özellikle ülkemizde, gram altın uzun vadeli yatırım olarak tercih ediliyor. Kapalıçarşı'ya özgü olarak gram altının fiyatı 2 bin 420 lira seviyelerine çıkarken, çeyrek altın 4 bin lira ve tam altın 16 bin liradan satılıyor. Günay Güneş, "Has altın, yatırımcılar arasında güvenilir bir liman olma özelliğini koruyor. Altın, enflasyonun etkilerinden korunma amacıyla tercih ediliyor" şeklinde konuştu.

Bu yükseliş trendi, altın piyasasında dikkat çeken bir gelişme olarak öne çıkarken, yatırımcılar ve ekonomi uzmanları, altının gelecekteki seyri konusunda dikkatli bir şekilde gelişmeleri takip etmeye devam ediyorlar.

Finans Haberleri