Son dakika gram altın yine rekor kırdı! Altın fiyatlarına bakan bir daha baktı

Haftanın ilk işlem gününde, yatırımcılar gram altın ve çeyrek altın fiyatlarını araştırmaya devam ediyor. Özellikle gram altının 2 bin 500 lira sınırına yaklaşması, piyasalarda büyük ilgi uyandırıyor.

Geçen haftanın son işlem gününde, ons fiyatındaki yükseliş ve dolar kuruyla paralel olarak gram altın değer kazandı ve günü 2 bin 490 liradan tamamladı. Ancak, yeni haftada gram altın fiyatı 2 bin 470 lira seviyesinde seyrediyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 4 bin 280 liradan alıcı bulurken, Cumhuriyet altını ise 17 bin 20 liradan satılıyor.

Altının Ons Fiyatındaki Değişim

Haftanın ilk işlem gününde altının ons fiyatı, yüzde 1,5 azalışla 2 bin 360 dolardan işlem görüyor. Analistler, bu düşüşte yükselen tahvil faizlerinin altının alternatif maliyetini artırdığını belirtiyor.

İslam Memiş'ten Altın Fiyatlarına İlişkin Beklentiler

Piyasa uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarına dair önemli mesajlar verdi ve beklentilerini paylaştı. Memiş'e göre, altın fiyatlarında 2380 dolar seviyesinin aşağı yönlü kırılması durumunda 2330 dolar hedefleniyor. Ancak, yukarı yönlü bir kırılma yaşanması halinde 2415 dolar seviyesi hedefleniyor. Ortalama ve uzun vadede ise 2600 dolar seviyesi önem taşıyor.

Riskli Durum ve Beklentiler

Memiş, altın tarafındaki hareketlerin riskli olduğunu belirtiyor ve sert yükselişlerin yaşanabileceğini öngörüyor. Kısa vadede kar satışlarının beklenebileceğini ifade eden uzman, gram altında ise uzun vadede 3000 lira sonrasında 3500 lira beklentisini sürdürdüğünü açıkladı. Bu beklentiler, piyasalardaki belirsizliklerle birlikte yatırımcıların dikkatini çekiyor.

Finans Haberleri