Son dakika Türkiye'de milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor: Bundan sonra bu şekilde olacak! Bugün itibari ile başladı

Merkez Bankası'nın (MB) yayımladığı tebliğle birlikte kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranlarında değişiklik yapıldığı ve bu faizlerin yükseltildiği belirtildi.

Merkez Bankası'nın (MB) yayımladığı tebliğle birlikte kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranlarında değişiklik yaşandı. Resmi Gazete'de yer alan bu tebliğe göre, kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranı artırıldı.

Faiz Oranları Yükseldi

Kredi kartlarından yapılan nakit avans işlemleri ve kredili mevduat hesaplarında uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı, 4,42'den yüzde 5'e yükseltildi. Bu değişiklik, tüketicilerin ve bankaların faiz oranları konusunda yeni bir düzenlemeye adapte olmalarını gerektiriyor.

MB'den Bankalara Yeni Talimat

Merkez Bankası, bankalara tüzel ve gerçek kişi TL payı için aylık artış hedefi belirleme talimatı verdi. Daha önce bankalara gerçek ve tüzel kişi TL payı için belirlenen hedeflerin, 18 Ağustos 2023 seviyesinin korunması şartı kaldırılarak yeni bir düzenleme getirildi.

Uygulanacak Komisyon Oranı Artırıldı

Yeni düzenlemeyle birlikte, belirlenen hedeflere ulaşılamaması halinde uygulanacak komisyon oranları da artırıldı. Bu uygulamanın bugünden itibaren geçerli olacağı belirtiliyor. Bankaların, bu yeni talimatlar doğrultusunda faaliyet gösterecekleri ve tüketicilere nasıl yansıyacağı merak konusu.

Finans Haberleri