SSK ve Bağ Kur emeklileri dikkat! Beklenen gün geldi çattı: Hesabınızı mutlaka kontrol edin

Emekliler için belirlenen promosyon tutarlarının açıklanmasının ardından, promosyon alma süreci yoğun bir şekilde devam ediyor.

Başvuruların tamamlanmasıyla birlikte, bugün itibariyle ödemeler başlayacak. Ayrıca, dul ve yetim aylığı alan kişilere en az 5 bin lira promosyon ödemesi yapılacak. Bu kapsamda, yaklaşık 16 milyon kişi banka promosyonundan faydalanacak.

Başvurular, bankalara doğrudan veya e-devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor

Emekliler, promosyon için başvurularını ya doğrudan bankalara yapabiliyor ya da e-devlet üzerinden gerçekleştirebiliyor. Bankalar, promosyon alacak emeklilerden 3 yıl boyunca taahhüt istiyorlar. Ancak, daha avantajlı bir teklif sunulması halinde, emekliler banka değişikliği yapma hakkına sahipler. Birden fazla emekli maaşı alan kişiler ise her bir maaş için ayrı ayrı promosyon başvurusu yapabilecekler.

Emekli maaşlarını aldıkları bankadan başka bir bankaya taşıma imkanı bulunuyor

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, emeklilerin merak ettiği konuları cevapladı. Karakaş'a göre, promosyon alan emekliler, daha yüksek bir promosyon teklifi alırlarsa, mevcut bankalarından aldıkları promosyonu başka bir bankaya taşıyabilirler. Bu işlemde herhangi bir cezai yaptırım bulunmuyor. Yalnızca, kullanılan döneme ait olan kısmın mahsup edilerek, kullanılmayan kısmın bankaya iade edilmesi gerekiyor.

Dul ve yetim aylığı alan kişilere de promosyon ödemesi yapılacak

Karakaş, emekli maaşlarının dosya bazında alındığını belirterek örnek verdi. Örneğin, eşinden dolayı dul aylığı alan bir kişi, dul aylığından dolayı promosyon alabilir. Eğer kişi kendisi de emekli ise, kendi hesabından da ayrıca promosyon alabilir.

Dul ve yetim aylığı alan kişilere de en az 5 bin lira promosyon ödemesi yapılacak. Banka promosyonu düzenlemesi, yaklaşık 16 milyon kişiyi kapsıyor.

Finans Haberleri