Tüm emeklilerin beklediği haber geldi! Kurban Bayramı ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu

Kurban Bayramı, bu yıl 16-19 Haziran tarihleri arasında kutlanacak. Bu dönemde, milyonlarca emekli ve hak sahibi, Kurban Bayramı ikramiyesinin ne zaman ödeneceğini merakla bekliyor.

Bayram ikramiyesi uygulaması 2018'de başladı ve her bayramda 1000 lira olarak verilmeye başlandı. Ancak, zamanla bu miktar artış gösterdi. 2021'de 1100 liraya, 2023'te 2 bin liraya yükseltilen ikramiye miktarı, bu yıl %50 artışla 3 bin liraya çıkarıldı.

Kurban Bayramı İkramiyesi Ödeme Tarihleri

Ramazan Bayramı ikramiyeleri 2-5 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatırılmıştı. Şimdi ise gözler Kurban Bayramı ödemelerine çevrildi. Üç bin lira olarak ödenecek bayram ikramiyesinin, Kurban Bayramı'ndan önceki hafta, yani 5-10 Haziran tarihleri arasında hesaplara yatırılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı öncesinde yaptığı açıklamada, "Emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde bütçe imkanlarını tekrar zorlama pahasına bir artış yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki bayram bu rakamı %50 artış ile 3 bin liraya yükselteceğiz" demişti. Bu sözler, emekliler arasında beklentileri yükseltti.

Finans Haberleri