11 il için kırmızı alarm verildi! Bu sabah MGM duyurdu: Uzun süre bizimle olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftalık hava durumu tahminini kamuoyuyla paylaştı. Bu güncellemeye göre, belirli bölgeler için önemli uyarılar yapıldı ve 11 il için "sarı kodlu" gök gürültülü sağanak yağış ve kar uyarısı verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkenin doğu kesimlerinin hava durumuna dair detaylı bir rapor sundu. Bu rapora göre, önümüzdeki günlerde hava durumunun genel seyrinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı öngörülüyor. Özellikle Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar bekleniyor. Ayrıca, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Sivas, Ordu, Tokat ve Adıyaman çevrelerinde de benzer yağışlar öngörülüyor. Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde ise yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışları bekleniyor.

Öne Çıkan Hava Durumu Tahminleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün raporunda, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Batman ve Siirt çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olabileceği belirtiliyor. Bu bölgelerde yaşanabilecek aşırı yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor.

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar Durumu

Öte yandan, ülke genelinde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece arasında artması öngörülüyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Alarm Durumu: Sarı Kodlu Uyarılar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarına göre, Bingöl, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman ve Siirt illeri için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. Ayrıca, Ağrı, Bitlis, Hakkari, Van ve Şırnak illeri için ise gök gürültülü sağanak yağış ile kar uyarısı verildi.

Gündem Haberleri