13 Mayıs hava durumunda kırmızı alarm verildi! Şiddetli sağanak yağış olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 13 Mayıs için güncel hava durumu raporunu yayınladı.

Yapılan değerlendirmelere göre, Ege Bölgesi'nde sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle öğle saatlerinde gök gürültülü sağanaklar dikkat çekiyor. Bu durum sel ve su baskınları riskini artırabilir. Vatandaşlar uyarıları dikkate almalı ve gerekli tedbirleri almalıdır.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bazı bölgeler için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile birçok ilde yaşanabilecek kuvvetli yağışlar, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara neden olabilir. Bu bölgelerdeki vatandaşların dikkatli olması önemlidir.

Ege Bölgesi Hava Durumu

Ege Bölgesi'nde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Özellikle öğle saatlerinde kuzey ve iç kesimlerde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

İl İl Uyarı Yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar olabilir. Özellikle belirtilen illerde kuvvetli yağışlara karşı dikkatli olunmalıdır.

Gündem Haberleri