15. Bölge Müdürlüğü duyurdu! Çok şiddetli olacak: Önlem almayan yanacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 20 Mart tarihli hava durumu raporunu yayımladı. Bu rapora göre, hava sıcaklıklarında düşüş yaşanırken, MGM, 4 kent için sağanak yağmurla kar yağışı uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülke genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz (Sinop dışında), Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu (Adıyaman dışında) ile Ordu çevrelerinde yağışlar görülecek.

Bu yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Özellikle Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Hatay, Ağrı, Iğdır, Batman ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışlar yaşanabilir.

Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olaylarına dikkat edilmeli. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

MGM'den Uyarı: 4 İl İçin Özel Dikkat!

MGM'nin 15. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, belirli bölgeler için yoğun yağış uyarısı yapıldı. Buna göre, Batman'ın Kozluk ve Sason ilçeleri, Diyarbakır'ın Kulp ilçesi, Siirt’in merkez, Şirvan, Tillo, Eruh, Kurtalan, Baykan ve Şirvan ilçeleri ile Şırnak’ın merkez, Güçlükonak, Cizre, Silopi ve İdil ilçelerinde yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Özellikle ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı gibi olumsuz hava koşulları ile birlikte ulaşımda aksamalar yaşanabilir. Ayrıca, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi etkiler de gözlemlenebilir.

Karla Karışık Yağmur ve Kar Bekleniyor

Çarşamba günü gece ve sabah saatlerinde etkili olması öngörülen yağışların Siirt’in doğu kesimleri Pervari ile Şırnak'ın doğu kesimlerinde Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu durumda, ulaşımda aksamalar, yükseklerde buzlanma ve don, kuvvetli rüzgar ve tipi, eğimli ve kar örtüsünün yüksek olduğu bölgelerde çığ tehlikesi gibi risklere karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

MGM'nin yaptığı uyarılar doğrultusunda, vatandaşların gerekli tedbirleri alarak olumsuz hava koşullarına karşı hazırlıklı olmaları önemlidir.

Gündem Haberleri