2 bölge için alarm verildi! Meteoroloji çok acil uyardı: Önlem almayan pişman olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yayımlanan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor.

Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Edirne ve Kırklareli çevrelerinde ise yerel sağanak yağışlar görülebilir. Bazı bölgelerde ise gök gürültülü sağanaklar yaşanabilir.

Hava Sıcaklığı Artıyor

Hava tahmin raporuna göre, ülke genelinde hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece arasında artması bekleniyor. Bu durum, genel olarak sıcak ve güneşli bir havanın hakim olacağı anlamına geliyor.

Rüzgar Durumu

Rüzgarın batı ve güney kesimlerde genellikle güneyli, diğer bölgelerde ise kuzeyli yönlerden hafif esmesi bekleniyor. Bazı yerlerde ise ara sıra orta kuvvette rüzgarlar oluşabilir.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da Yağışlı Hava

Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yerel sağanak yağışlar bekleniyor. Bu bölgelerde hava durumu daha değişken olabilir ve ani yağışlarla karşılaşılabilir.

Artan Sıcaklık ve Güneşli Hava

Genel olarak, ülke genelinde sıcaklık artışıyla birlikte güneşli ve açık bir hava hakim olacak. Ancak belirtilen bölgelerde yerel olarak yağışlı ve gök gürültülü sağanaklar yaşanabilir. Bu nedenle vatandaşların hava durumu uyarılarına dikkat etmeleri önemlidir.

Gündem Haberleri